Küzdősportok Világjátéka - Magyar kick-boxos bronzérem Rijádban

Sport, 2023.10.27

A tízszeres világbajnok kick-boxos Kondár Anna bronzérmet nyert a pointfighting szabályrendszer női 70 kilogrammos súlycsoportjában Rijádban zajló Küzdősportok Világjátékán.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) beszámolója szerint Kondár szoros meccset vívott az elődöntőben a mexikói Vanessa Monica Sanchez Trejóval, ám végül 10-9-re kikapott.

"Ennek a Világjátékok-bronznak bizonyára később fogok tudni majd örülni. Most csalódottságot érzek. Az elődöntőbeli ellenfelemmel először találkoztam, felépítettünk egy taktikát, amit nem tudtam maradéktalanul végigcsinálni. Természetesen a pénteki döntős napon is itt leszek a csarnokban, szurkolok a többieknek, segítek bemelegíteni, és remélem három arannyal és egy bronzzal megyünk haza Szaúd-Arábiából" - mondta Kondár.

A magyar küldöttség ezzel megszerezte ötödik érmét a szaúd-arábiai multisport eseményen, kick-boxban pedig további magyar versenyző is biztosan dobogóra állhat majd, ugyanis Busa Andrea, Zajácz Bence és Fésű Lajos is bejutott a pénteki döntőbe.

A 120 ország 1500 sportolóját felvonultató világversenyen korábban Tóth Alexa és Szmolka Nikoletta grapplingben gyűjtött be egy-egy aranyat, Tereza Crisley Cordeiro De Souza jiu-jitsuban, míg Buzás Patrik szumóban nyert bronzérmet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!