Labdarúgó NB I - A Ferencvárosnak egy félidő is elég volt az MTK elleni sikerhez

Sport, 2018.07.29

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros 4-1-re győzött az újonc MTK vendégeként vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában.

A Ferencváros megőrizte százszázalékos mérlegét, az MTK azonban a 2-0-s újpesti sikerét követően kikapott. A 213. örökrangadón a Ferencváros a 86. sikerét aratta, 49 döntetlen és 78 MTK-diadal mellett.


OTP Bank Liga, 2. forduló:
MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-4 (0-3)
--------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4079 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Kanta (60. - 11-esből), illetve Bőle (15.), Petrjak (34., 38.), Varga R. (88.)

sárga lap: Kanta (6.), Vass P. (66.)


MTK Budapest:

-------------
Kicsak - Katona, Pintér, Szelin, Deutsch (Balogh B. 6.) - Vass Á. - Vass P., Kanta, Bognár I. (Farkas B. 63.), Kulcsár (Torghelle 70.) - Lencse


Ferencváros:

------------
Dibusz - Frimpong (Varga R., a szünetben), Blazic, Heister - Lovrencsics G., Spirovski, Petrjak, Leandro, Bőle (Csernik, 60.) - Lanzafame, Böde (Finnbogason, 73.)


A kezdés után az MTK beszorult a kapuja elé, s az óriási mezőnyfölényben lévő Ferencváros Bőle Lukács góljával megérdemelten szerzett vezetést a 15. percben. A folytatásban a tizenhatosok között zajlott a játék, amelyet döntően még mindig a vendégek irányították, de kevesebb lehetőség adódott előttük. A szünethez közeledve aztán Ivan Petrjak kétszer került helyzetbe, és egyszer sem hibázott.

A szünet után az MTK bátrabb játékot vállalt fel, beszorította a Ferencvárost. A 60. percben Kanta József büntetőből szépített - Heister rántotta le Katonát -, és a korábbi magabiztosságát elvesztett FTC-vel szemben támadásban is maradtak a hazaiak. Lendületessé és ötletessé vált az MTK, és állandó munkát adott a vendégvédelemnek, azonban a kapuban álló Dibusznak keveset. A hajrában egy kontra végén Varga Roland növelte a különbséget, és állította be a végeredményt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!