Labdarúgó NB I - A hajrában fordított, mégis pontot vesztett az Újpest a sereghajtó ellen

Sport, 2024.03.16

Az Újpest hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a sereghajtó Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján.

A lila-fehérek a hajrában, a csereként pályára lépett Csoboth Kevin vezetésével fordítottak, a vendégek azonban a legvégén egy szöglet után egyenlítettek.


OTP Bank Liga, 25. forduló:
Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-0)
---------------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Ljujic (84., 11-esből), Csoboth (86.), illetve Cseke (50.), Karnyickij (92.)

sárga lap: Mack (53.), Mörschel (77.), illetve Kojnok (83.)


Újpest FC:

----------
Banai - Doka (Simon K., a szünetben), Anculasz (Huszti A., 74.), Keita, Kobouri, Tamás - Mack (Ganea 74.), Radosevic (Csoboth, 62.), Ljujic - Mörschel, Ambrose (Sasare, 62.)


Mezőkövesd Zsóry FC:

--------------------
Piscitelli - Kállai (Bőle, 90.), Kojnok, Lukic (Szalai J., 91.), Szivacski, Vajda - Cseke, Brtan, Szolgai (Karnyickij, 72.) - Cseri (Molnár G., 66.), Drazic


A gól nélküli első félidőben a házigazda Újpest nagy fölényben futballozott, túl sok veszélyes helyzetet azonban ez nem eredményezett. A vendégek mélyen visszahúzódva védekeztek, így gyakorlatilag feladták a támadások lehetőségét, az első játékrészben még csak gólszerzési próbálkozásuk sem volt.

Aztán a fordulást követően rögtön gólra váltotta első lehetőségét a Mezőkövesd, Drazic gyönyörűen robogott el a bal oldalon, majd egy csellel bevárta a társakat és kihagyhatatlan helyzetbe hozta a korábbi újpesti Csekét, aki a léc alá lőtt.

A kapott gólt követően természetesen újra átvette a kezdeményezést az Újpest és gyakorlatilag a lefújás pillanatáig nyomott. A nyomás a 83. percben büntetővé érett, a csereként pályára lépő Csoboth harcolta ki a 11-est, amit Ljujic értékesített - a támadó szeptember óta először volt eredményes. Bő egy perccel később újra Csoboth volt a főszereplő, tökéletes ütemben érkezett egy beadásra, és október óta az első góljával megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek.

Úgy tűnt, ez három pontot érhet a fővárosiaknak, azonban a vendégek a 92. percben Banai kapus hibája után egyenlítettek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!