Labdarúgó NB I - A Kisvárda nyerte a kisesési rangadót

Sport, 2024.02.17

A héten edzőváltáson átesett Mezőkövesd hazai pályán kikapott a Kisvárdától a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati kiesési rangadóján, így a két együttes helyet cserélt egymással a táblázat alján.

A sereghajtó pozícióba visszacsúszott mezőkövesdieknél a héten a szerb Milan Milanovic vette át Kuttor Attila helyét a kispadon, de a csapat vele sem tudta megszakítani immár nyolc meccse tartó nyeretlenségi sorozatát.


OTP Bank Liga, 21. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Kisvárda Master Good 1-2 (1-1)
---------------------------------------------------
Mezőkövesd, v.: Berke

gólszerzők: Drazic (3., 11-esből), illetve Filipovic (28.), Cipetic (57.)

sárga lap: Lukic (35.), Szalai (88.), illetve Ötvös (83.)


Mezőkövesd:

-----------
Kovácsik - Szivacski, Lukic, Beriasvili, Vajda - Cseke (Szalai, 73.), Gomis (Brtan, 61.) - Samperio (Molnár, 61.), Cseri (Da. Babunszki, 61.), Bőle (Hedlund, 73.) - Drazic


Kisvárda:

---------
Petkovic - Lippai, Jovicic, Ötvös - Navratil, Cipetic (Makowski, 89.), Matic, Nikolov (Lucas, 85.), Körmendi - Filipovic (Ilievski, 66.), Mesanovic (Balogh, 65.)


Kisvárdai szempontból rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés, mivel az első perc végén Cseri bal oldali beadása után a labda Lippai kezéről vágódott le, amiért Berke játékvezető büntetőt ítélt, Drazic pedig értékesítette a tizenegyest.

A folytatásban a hazaiak birtokolták többet a labdát, majd negyedóra elteltével magához ragadta a kezdeményezést a vendégegyüttes és a félidő közepén Filipovic szép találatával egyenlített. A gól után lendületben maradt a Kisvárda és a félidőig veszélyesebben játszott, de újabb gólt nem tudott szerezni.

A második félidőt a házigazda kezdte jobban, támadásaiba azonban rendre hiba csúszott. Így az igazán veszélyes rohamok elmaradtak, majd alig tíz perc után a játékrész első veszélyes kisvárdai támadása végén Cipetic 17 méterről szépen tekert a hazai kapu jobb oldalába.

Hátrányban a hazaiak hármas cserével próbálkoztak és nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, de a Kisvárda stabilan védekezett. A hajrában ugyan akadt néhány lehetősége a vendéglátóknak, ám a vereséget nem tudták elkerülni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!