Labdarúgó NB I - A MOL-csoport leányvállalata lesz az Újpest FC többségi tulajdonosa

Sport, 2024.02.06

Az Újpest 1885 Futball Kft. megállapodást kötött a MOL Vagyonkezelő Zrt.-vel, melynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben.

"A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg. A MOL célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban" - írta közleményében kedden délután az olajipari vállalat, mely hozzátette: ezzel az üzlettel "új távlatok, erőforrások és lehetőségek nyílhatnak meg a klub előtt, ami az építkezés és a sikerek egyik alapja".

A közlemény emlékeztetett rá, hogy a MOL az egyik legnagyobb támogatója a magyar labdarúgásnak, kiemelt partnere a magyar szövetségnek (MLSZ) és a férfi válogatottnak. A MOL 2020 óta a MOL Magyar Kupa névadó szponzora, és támogatóként határon túl is segíti az ACS Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy, az FC DAC 1904, a Topolyai SC és az NK Osijek építkezését.

A vállalat szerint az egész magyar futball hasznára válhat az, hogy tulajdonosként többet tehet az Újpest FC sikereiért.

"Az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az elkötelezett szakmai munka és a megfelelő fejlesztések és befektetések eredményekhez vezethetnek a magyar futballban. A labdarúgás csodája, hogy több millió embert képes megmozgatni. A MOL számára ez lehetőséget teremt a sport népszerűsítésében, az utánpótlás tudatos építésében és a közösség formálásában. Hiszünk abban, hogy az erős versenyszellemünk, a tudatos és transzparens üzleti gondolkodásunk hosszú távon minden vállalkozásunkban eredményeket termelt, és ezt ebben az esetben sem gondoljuk másképp. Egy erős Újpest csak tovább erősítheti a magyar focit" - idézte a közlemény Ratatics Pétert, a MOL Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetőjét, aki a MOL-csoportot fogja képviselni az Újpest Football Clubban.

A klubot 2011 őszétől a belga Roderick Duchâtelet birtokolta, aki több mint 12 éve csaknem 95 százalékos tulajdonrészt vásárolt meg az egyesületet addig működtető City Budapest Zrt-től. A lila-fehérek azóta háromszor nyertek Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát és egyszer voltak bajnoki bronzérmesek. Ugyanakkor a csapat értékesítése évek óta napirenden volt, 2021 májusában már született megállapodás a klub eladásáról, 2022 júliusában viszont Duchâtelet jelezte, a vevő a határidőig nem fizette ki a vételárat, így az üzlet meghiúsult.

"Több mint tíz éven keresztül minden tőlem telhetőt megtettem az Újpest labdarúgóklubért, de itt az ideje, hogy új távlatok és célok felé lépjek tovább. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő partnert, aki nem csak átveszi a klubot, de egyben új lehetőségeket biztosít és új sikerek kovácsa lehet az Újpest Football Club fényes jövője érdekében. Sok sikert kívánok neki és az egész Újpest családnak!" - mondta a MOL közleménye szerint a megállapodást követően Roderick Duchâtelet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!