Labdarúgó NB I - Botka: minél hamarabb jó lenne lezárni a bajnokságot

Sport, 2024.04.17

Botka Endre, a címvédő és listavezető Ferencváros magyar válogatott labdarúgója arról beszélt, hogy szeretnének minél hamarabb behozhatatlan előnyre szert tenni az OTP Bank Ligában.

"Minél hamarabb jó lenne lezárni a bajnokságot. Múlt hétvégén is ez látszott. Mindenki láthatta, mekkora öröm szabadult fel, amikor az utolsó percben megszereztük a győztes gólt" - fogalmazott az M1 aktuális csatornának a védő. "A mostani a hatodik bajnoki cím lehet egymás után, ez már nagyon szép szám, de nyilván nem szeretnénk megállni itt".

A 29 éves futballista szerint idén sokkal összeszedettebb és eredményesebb a zöld-fehér együttes, mint egy éve, amikor tavasszal komoly hullámvölgybe került. Úgy vélte, ebben a szezonban végig jó átlagot tudtak teljesíteni.

"Pánik nem volt, de az elmúlt évekhez képest ez volt a legszorosabb bajnokság. Viszont ez kihozott a csapatból olyan plusz energiát, ami miatt most ennyivel vezetünk" - utalt Botka arra, hogy a Paks még tavasszal is sokáig vezette a tabellát, a Ferencváros azonban a jelenleg 12 fordulón át tartó veretlenségi sorozatával immár 14 ponttal előzi meg a tolnai gárdát.

A válogatottról szót ejtve azt hangsúlyozta, hogy nagy pofon volt számára az előző, márciusi összetartás, amikor nem hívták meg a keretbe, viszont ez olyan plusz motivációt és erőt hozott ki belőle, amire szüksége volt ebben az időszakban.

"Az évek során bebizonyítottuk, mennyire összeszedett és összeszokott csapat vagyunk, ezért bármilyen erősségű rivális ellen megálljuk a helyünket. Bízom benne, hogy nagyon sikeres Eb lesz" - mondta Botka.

A Ferencváros 14 ponttal vezet az NB I-ben, így ha szombaton legyőzi a kieső helyen álló Kisvárdát, akkor behozhatatlanná válik az előnye és a klub megszerzi 35. bajnoki címét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!