Labdarúgó NB I - Elképesztő végjátékban győzte le a bajnok Vidit a Puskás Akadémia

Sport, 2018.09.15

Megszerezte első győzelmét a Puskás Akadémia a labdarúgó OTP Bank Liga 2018/19-es szezonjában: a felcsútiak a 8. fordulóban, szombaton 112 percig tartó összecsapáson, elképesztő végjáték után 2-1-re nyertek a címvédő MOL Vidi FC ellen.



OTP Bank Liga, 8. forduló:
Puskás Akadémia FC-MOL Vidi FC 2-1 (1-1)
----------------------------------------
Felcsút, 1728 néző, v.: Szőts

gólszerzők: Knezevic (39., 11-esből), De Jesús (85.), illetve M. Scepovic (24., 11-esből)

sárga lap: Mioc (18.), Heris (31.), Arabuli (44.), illetve Pátkai (21.), Vinícius (38.), Juhász (44.), Huszti (63.), Kovács I. (90.)


Puskás Akadémia:

----------------
Danilovic - Osváth, Heris, Hegedűs, Spandler, Trajkovski - Mioc, Knezevic (Bokros. 84.), Varga J. - Arabuli (De Jesús, 49.), Kiss T. (Szakály P., 97.)


MOL Vidi FC:

------------
Kovácsik (Tujvel, 75.) - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Kovács I., Pátkai (Milanov, 57.), Hadzic - M. Scepovic, Huszti (Nikolov, 69.) - Lazovic


A várakozásoknak megfelelően a bajnok futballozott fölényben az első félidőben, ugyanakkor a felcsútiak sem adták fel a támadások lehetőségét. Az első negyvenöt percet kemény összecsapások jellemezték, s mindkét oldalon értékesítettek egy-egy büntetőt.

A második félidőben is fehérváriak irányították az összecsapást, de az átütő erő ezúttal hiányzott a játékukból.

Negyedórával a vége előtt a Vidi elveszítette kapusát, Kovácsikot, aki összecsúszott Trajkovskival. A helyére beálló Tujvel a 83. percben ziccert védett, de két perccel később már ő is tehetetlen volt az új igazolás, az ecuadori De Jesús helyzeténél.

Kovácsik ápolása miatt is a játékvezető kilencperces hosszabbítást jelzett, amelynek utolsó pillanatában egy kezezés miatt 11-eshez jutott a Vidi, az első büntetőt értékesítő Scepovic próbálkozását azonban Danilovic hárította.

Szőts ezt követően le is fújta a találkozót, az indulatok pedig elszabadultak: Hadzic szólalkozott össze a felcsúti kispadon helyet foglalókkal, majd több csapattársa is csatlakozott hozzá - volt, aki természetesen nyugtatni akarta -, a csetepatéban egy pillanatra még Benczés Miklós, a Puskás Akadémia vezetőedzője is a földre került.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!