Labdarúgó NB I - Gólgazdag meccsen győzött az Újpest

Sport, 2018.04.14

Az Újpest saját közönsége előtt 4-2-re legyőzte a Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában.



OTP Bank Liga, 26. forduló:
Újpest FC-Vasas FC 4-2 (1-0)
---------------------------- Szusza Ferenc Stadion, 2418 néző, v.: Erdős

gólszerző: Nwobodo (25.), Novothny (53., 76. - a másodikat 11-esből), Pauljevic (56.), illetve James (32.), Egerszegi (55.)

sárga lap: Diallo (62.), illetve Ádám (22.), Egerszegi (28.), Hangya (44.), Vaskó (75.)



Újpest:

------
Pajovic - Balázs B., Bojovic, Litauszki, Burekovic - Diallo (Sankovic, 64.), Onovo, Pauljevic (Szűcs, 93.), Nwobodo, Zsótér (Cseke, 71.) - Novothny


Vasas:

------
Nagy G. - Burmeister, Benes, Ristevski (Vaskó, 67.) - Egerszegi, James, Vida, Hangya - Remili, Ádám (Pavlov, 71.) Barczi


A találkozó elejét jellemző mezőnyjáték után a félidő derekán jó egyéni megmozdulásból, az első komoly lehetőséget kihasználva vezetést szerzett az Újpest. A meccs ezt követően megélénkült, a kiesés elől menekülő angyalföldiek egy meg nem adott gólt követően egy megítélt találattal egyenlítettek. A szünet előtti időszakra újra lelassult a játék.

A második félidő elején négy percen belül három gól is született: a nagy nyomást kifejtő Újpest újra vezetést szerzett, s bár a Vasas gyorsan egyenlíteni tudott, a lila-fehérek hamar újra lépéselőnybe kerültek. A hajrára fordulva pedig Novothny Soma másodszor is bevette a vendégek kapuját, ezúttal tizenegyesből, ezzel biztossá tette csapata sikerét.

Az Úpest legutóbbi három bajnokiján nem tudott betalálni, ezúttal viszont jobban jött ki a gólpárbajból. A Vasas - amely idegenben 1997 óta nem tud nyerni az Újpest ellen - vereségével visszacsúszott az utolsó pozícióba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!