Labdarúgó NB I - Megszakította góltalansági és nyeretlenségi sorozatát a Fehérvár

Sport, 2024.03.16

A harmadik helyen álló Fehérvár 1-0-ra nyert szombaton a Kecskemét otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában.

A vendégek sorozatban elszenvedett három vereség után nyertek ismét és közel egy hónap elteltével voltak újra eredményesek a bajnokságban. A hazaiak idén először kaptak ki saját közönségük előtt.



OTP Bank Liga, 25. forduló:
Kecskeméti TE-Fehérvár FC 0-1 (0-1)
-----------------------------------
Széktói Stadion, v.: Vad II

gólszerző: Christensen (32.)

sárga lap: Katona L. (18.), Lukács (78.), Banó-Szabó (81.), Szűcs (95.), illetve Csongvai (3.), Schön (44.)

piros lap: Májer (a lefújás után)


Kecskeméti TE:

--------------
Varga Be. - Szabó A. (Pálinkás, 70.), Belényesi, Katona L. (Májer, 91.) - Szűcs, Vágó, Zsótér (Helmich, a szünetben), Zeke - Banó-Szabó - Horváth K., Szendrei (Lukács, a szünetben)


Fehérvár:

--------
Tóth B. - Serafimov, Spandler (Fiola, 55.), Gergényi - Bese, Sigér, Christensen (Simut, 94.), Csongvai, Schön - Gradisar (Tóth T., 71.), Katona M.


Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadólag lépett fel, a hazaiak tűntek valamivel veszélyesebbnek. A kiegyenlített első húsz perc után a félidő derekán néhány percre beszorította ellenfelét a Kecskemét, közel állt a gólhoz, de nem sikerült betalálnia. A Fehérvár szórványos ellentámadásokat vezetett, s kissé váratlanul az egyik ilyenből megszerezte a vezetést: Christensen a 16-os jobb oldaláról eresztett el egy nem túl erős lövést, amelybe Varga Bence belepaskolt, de a kezei között végül a hálóba gurult a labda. A vendégek 362 perces és közel egy hónapos bajnoki gólcsendjüket törték meg ezzel. Az első játékrész hajrája is a hazaiaké volt, de a Fehérvár vonulhatott előnnyel a pihenőre.

A szünet után nyomás alá helyezte a fehérváriak kapuját a hazai csapat, a védelem azonban jól zárt, illetve a válogatottba is meghívott Tóth Balázs többször bravúrral hárított. Az 55. percben csereként pályára lépett Fiola Attila, aki sérüléséből felépülve több mint öt hónap után kapott ismét játéklehetőséget. A hajrához közeledve az iram kissé visszaesett, a Fehérvár elsősorban az eredmény tartására törekedett, a Kecskemét pedig fáradni látszott.

Az utolsó negyedórában nagyon sok volt a hiba, a játékmegszakítás, a reklamálás, teltek a percek, ez pedig a székesfehérváriaknak kedvezett, akiknek sikerült megőrizniük előnyüket a lefújásig - Tóth a 96. percben még védett egy nagyot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!