Labdarúgó NB I - Mészöly Géza: hazaértem

Sport, 2024.02.08

Mészöly Géza hazatérésként jellemezte, hogy több mint 12 év után visszatért az újpesti labdarúgócsapat vezetőedzőjeként.

"Hazaértem. Mindenki tudja, hogy a Vasasban nevelkedtem, de amit Újpesten átéltem, azt nem felejtem. Ebben a szellemben szeretnék helytállni újra" - utalt az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában az 56 éves tréner az előző két ciklusára a lila-fehéreknél, akiket 2004-ben és 2006-ban is ezüstéremre vezetett a bajnokságban. Hozzátette, bár közel hét éve nem dolgozott az élvonalban, ő készült rá, hogy az Újpest edzője legyen.

Mészöly Géza elárulta, hétvégén keresték meg először, hétfőn sor került egy találkozóra, majd szerda délután hívták fel, hogy csütörtökön átveszi a csapat irányítását.

"Az a legfontosabb, hogy a hitet visszaadjam a játékosoknak, pont erre vagyok alkalmas. Korábban az Újpestnél és a Haladásnál is tudtam lökést adni az új együttesemnek" - fogalmazta meg legfontosabb teendőjét Mészöly, aki szerint a fővárosi klub kerete jobb annál, mint amit az elmúlt kilenc, nyeretlen fordulóban mutatott, de nem zárta ki az erősítés lehetőségét.

Mészöly azt ígérte, hogy vasárnapi debütálásakor "nagyon bátor Újpest fog pályára lépni" a Diósgyőri VTK vendégeként. Elárulta, a csapattal péntek reggel lesz az első találkozása, de libabőrös volt, amikor benézett az öltözőbe, ahol már 13 esztendeje nem járt.

Az Újpest kilenc forduló óta nyeretlen a bajnokságban - ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött -, így a tizedik helyre esett vissza a tabellán.

Elődjét, Nebojsa Vignjevicet pár órával Mészöly kinevezése előtt menesztették a posztról. A szerb tréner tavaly májusban tért vissza Újpestre, előtte 2013 és 2020 között vezette a csapatot, amellyel kétszer Magyar Kupát nyert, egyszer pedig bajnoki bronzérmet szerzett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!