Labdarúgó NB I - Otthon tudott nyerni az Újpest

Sport, 2019.12.07

Vendéglátóként az Újpest 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati játéknapján.



OTP Bank Liga, 15. forduló:
Újpest FC-Kisvárda 1-0 (1-0)
----------------------------
Illovszky Rudolf Stadion, 1446 néző, v.: Bognár

gólszerző: Nwobodo (33.)

sárga lap: Pauljevic (51.), Zsótér (70.), Nwobodo (80.), illetve Hugo Seco (55.)


Újpest:

-------
Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Sankovic - Onovo, Nwobodo, Zsótér (Szakály P., 92.), Bjarnason (Simon, 63.) - Feczesin


Kisvárda:

---------
Zöldesi - Gosztonyi, Rubus, Kravcsenko, Protics (Kovácsréti, 87.) - Lucas, Karaszjuk - Hugo Seco (Bumba, 57.), Cukalasz, Sassá (Tischler, 64.) - Grozav


Harminc percen keresztül óriási mezőnyfölényben játszott az Újpest, a vendégek kizárólag védekeztek. Azt viszont fegyelmezetten tették, így helyzetet nem tudott kialakítani a hazai csapat. A 33. percben Nwobodo bátor egyéni megmozdulása, valamint némi szerencse kellett az újpestiek vezető találatához: az éles szögből leadott lövést a menteni igyekvő Kravcsenko fejjel csúsztatta saját kapujának rövid oldalába. Azonnal ritmust váltott, és támadásba lendült a Kisvárda, de a szünetig csak lehetőségekig jutott.

A hullámzó második félidőben előbb az Újpest, majd a Kisvárda tudott mezőnyfölényt kiharcolni magának, de amíg a házigazdák helyzetet is ki tudtak dolgozni, a vendégek nem jelentettek veszélyt a kapura. A középpályát mindkét csapat gyorsan játszotta át, ám a tizenhatosokhoz érve már inkább a hibák jellemezték a felek játékát. A hajrában az Újpest már a biztonságra törekedett, nem vállalt nyílt támadójátékkal kockázatot. A vendégek részéről a legnagyobb helyzetet Bumba hagyta ki, aki a 81. percben óriási helyzetben, négy méterről lőtt az üres kapu fölé.

Az Újpest ezzel a győzelemmel javított gyenge hazai mérlegén: a lila-fehérek pályaválasztóként nyolcadik fellépésükön másodszor nyertek, így a lehetséges 24 pontból nyolcat gyűjtöttek be. Az Újpest korábbi hazai sikerét szeptember közepén, a Debrecen ellen aratta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!