Labdarúgó NB I - Tíz emberrel is megnyerte a paksi "ezüstrangadót" a Fehérvár

Sport, 2024.04.13

Az egy félidőn át tíz emberrel futballozó Fehérvár 2-1-re győzött szombaton a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának "ezüstrangadóján".

A második Paks sorozatban negyedszer kapott ki és öt kör óta nyeretlen, így egy pontra csökkent az előnye a négy bajnoki találkozó óta veretlen és harmadik helyen álló Fehérvárral szemben.


OTP Bank Liga, 28. forduló:
Paksi FC-Fehérvár FC 1-2 (0-1)
------------------------------
Paks, 3511 néző, v.: Bogár

gólszerzők: Balogh B. (84.), illetve Karamoko (23., 54.)

piros lap: Csongvai (46.)

sárga lap: Lenzsér (97.), illetve Tóth B. (79.), Fiola (97.)


Paksi FC:

---------
Szappanos - Szélpál (Kovács K., 32.), Kinyik, Szabó J. - Vas (Lenzsér, 76.), Papp, Windecker, Mezei (Balogh B., 60.), Silye (Haraszti, 60.) - Könyves, Szabó B. (Böde, a szünetben)


Fehérvár FC:

------------
Tóth B. - Fiola, Serafimov, Gergényi - Bese, Csongvai, Christensen (Katona M., 71.) Sigér (Tóth T., 93.), Schön - Karamoko (Gradisar, 71.), Stefanelli (Spandler, 54.)


Jobban kezdett a Paks, amely gyakran foglalkoztatta a vendégek kapusát, de csak egyszer állította igazi próbatétel elé Tóthot, aki akkor bravúrral védett. Többet támadtak a zöld-fehérek, a fehérváriak pedig azt próbálták kihasználni, hogy labdaszerzésük után lassabban rendeződött vissza az ellenfél. Tóth újabb nagy védése után az első igazán veszélyes vendég kontra majdnem gólt eredményezett, de Karamoko ziccerben a keresztlécet találta el. Két perccel később második kiugratásából már nem hibázott a francia csatár, így a Fehérvár szerzett vezetést a rangadón. A Paks lendületét látványosan megtörte, hogy hátrányba került, ezért a játékrész második fele jóval eseménytelenebbül telt a szünetig.

A második félidőből alig néhány másodperc telt el, amikor Csongvai piros lapot kapott, mert fejbe rúgta Kinyiket. A kiállítás az emberelőnybe kerülő Paksot zavarta meg, ugyanis sok labdát vesztett a középpályán, ezekből pedig veszélyes ellentámadásokat vezetett a Fehérvár, sőt, a remekül futballozó Karamoko másodszor is bevette Szappanos kapuját. Bognár György vezetőedző a 60. percben kettős cserével próbálta felrázni a paksiakat, akik fokozatosan azért mezőnyfölénybe kerültek, de Tóthnak csak egyszer kellett nagyot védenie a következő negyedórában. A hazaiak a hajrában sem tudtak újítani, a középre ívelések teljesen hatástalanok voltak, mégis sikerült váratlanul szépíteniük Balogh húszméteres bombagóljával, azonban a hátralévő időben Tóth védéseinek köszönhetően a Fehérvár létszámhátrányban is megőrizte minimális előnyét a lefújásig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!