Labdarúgó NB I - Továbbra is nyeretlen a Puskás Akadémia

Sport, 2018.08.04

Továbbra is nyeretlen a Puskás Akadémia, mivel 40 percet emberhátrányban játszva 2-1-re kikapott a vendég MTK Budapesttől a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

A két együttes nyolcadszor találkozott egymással az NB I-ben, egy-egy döntetlen és felcsúti győzelem mellett a fővárosiak sorozatban hatodszor nyertek.

Feczkó Tamás újonc csapatának ez volt szezonbeli második sikere: a kék-fehérek az első fordulóban az Újpestet múlták felül 2-0-ra.

A Puskás Akadémia egy döntetlen mellett másodszor kapott ki.


OTP Bank Liga, 3. forduló:
Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 1-2 (0-1)
-----------------------------------------
Pancho Aréna, 837 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Kiss (55.), illetve Ramos (33.), Torghelle (86.)

piros lap: Spandler (50.)

sárga lap: Diallo (66.), Trajkovski (90.), illetve Ikenne-King (43.), Torhelle (79.)


Puskás Akadémia:

----------------
Hegedüs L. - Heris, Spandler, Hegedűs J., Trajkovski - Szakály P. (Osváth, 54.), Balogh B. - Kiss, Radó (Arabuli, 89.), Latifi (Márkvárt, a szünetben) - Diallo


MTK Budapest:

-------------
Kicsak - Ikenne-King, Gengeliczki, Pintér, Szelin (Katona, 72.) - Vass Á. - Vass P., Kanta, Bognár I. (Farkas II B., 66.), Lencse - Ramos (Torghelle, 72.)


Bő tízpercnyi tapogatózást követően az MTK alakította ki az első veszélyes helyzeteket: előbb Lencse nem tudott gólra váltani egy remek kiugratást, majd egy ügyes szögletvariáció után Kanta 12 méteres lövését Hegedüs tolta a kapufára. Néhány perccel később Radó kísérleténél Kicsak védett bravúrral, majd - ugyancsak Radó révén - a Puskás Akadémia is kapufát ért el. Fél óra elteltével vezetést szerzett az MTK: Lencse jobb oldali beadását Ramos közvetlen közelről rúgta a hazai kapuba.

A fordulás után szinte azonnal emberhátrányba került Benczés Miklós együttese: Spandler Csaba utolsó emberként szabálytalankodott Lencsével szemben, Farkas Ádám játékvezető pedig azonnal kiállította a védőt. Kanta veszélyes szabadrúgása a keresztlécen csattant, öt perccel később pedig - némi meglepetésre - Kiss Tamás szép egyéni megoldása után egyenlítettek a hazaiak.

A mérkőzés utolsó harmadára alaposan visszaesett az iram, de az MTK egy hajrában elért szerencsés góllal - Farkas lövése változtatott irányt a csereként beállt Torghellén - annak ellenére megszerezte a győzelmet, hogy a hosszabbításban Kanta büntetőből a kaput sem találta el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!