Labdarúgó NB I - Könnyedén győzött a Ferencváros a Mezőkövesd ellen

Sport, 2017.04.29

A címvédő Ferencváros 3-1-re győzött hazai pályán a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában, szombaton.

A Ferencváros azok után tudta otthon tartani mindhárom bajnoki pontot, hogy előző öt hazai bajnokijából csak egyet nyert meg.

A vendég Mezőkövesdnek továbbra sem megy idegenben, a borsodiak tavaly október 15. óta nem nyertek mérkőzést más csapat stadionjában.


OTP Bank Liga, 29. forduló:
Ferencváros-Mezőkövesd Zsóry FC 3-1 (3-1)
-----------------------------------------
Groupama Aréna, 5875 néző, v.: Berke

gólszerző: Böde (19., 29.), Gera (23.), illetve Molnár G. (38.)

sárga lap: Gera (55.), Botka (71.), Nalepa (85.), illetve Tóth B. (25.), Vági (58.)


Ferencváros:

------------
Holczer - Lovrencsics, Nalepa, Leandro, Sternberg (Cukic, 65.) - Bognár I. (Botka, 65.), Gera, Dilaver - Varga R., Böde, Moutari (Djuricin, 70.)


Mezőkövesd Zsóry FC:

--------------------
Tujvel - Vági, Hudák, Fótyik, Gohér - Egerszegi, Bacelic-Grgic (Strestík, 73.) - Molnár G., Tóth B. (Baracskai 76.), Sós B. (Hegedűs D., 83.) - Diallo


A Ferencváros nagy intenzitással vetette bele magát a küzdelembe, az első negyedórában Leandro és Moutari lövésénél is nagyot kellett védenie Tomás Tujvelnek. A zöld-fehérek nyomása a 19. percben érett góllá, ekkor Böde Dániel, a 23. percben az előző fordulóban mesterhármast szerző Gera Zoltán, majd a 29.-ben ismét Böde talált be, így fél óra elteltével már három találat volt a hazaiak előnye. A kövesdiek Molnár Gábor 38. percben esett góljával szépítettek.

A második játékrészben mindkét csapat előtt adódtak kisebb-nagyobb gólszerzési lehetőségek, ám újabb gól nem született, így a Ferencváros két pontra megközelítette a tabella harmadik helyén álló Vasast.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!