Lang Ádám elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne játsszon klubjában

Sport, 2024.04.26

Elképzelhetetlennek tartja, hogy a mostani idényben már ne lépjen pályára ciprusi klubcsapatában Lang Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott védője, aki március végén szenvedett lábközépcsont-repedést egy edzésen.

A 31 éves játékos az M1 aktuális csatornának pénteken azt mondta, jól érzi magát, bár a repedés vélhetően még nem forrt teljesen össze. Várja a legutóbbi kontrollröntgen eredményét, addig ugyanis nem terhelheti a sérült testrészt, ameddig - akár csak minimális mértékben - még el van repedve.

"A kocogást nem erőltetem, de a konditeremben és az úszómedencében tudok erősítő gyakorlatokat végezni, illetve szalagokkal igyekszem a sérült rész körüli izmokat is karban tartani. Szeretnék minél előbb teljes értékű munkát végezni, de a csont gyógyulásának van egy folyamata, ami időigényes. Az orvosok négy-hat, de inkább hat hétre saccolták a felépülés idejét" - mondta Lang, aki kiemelte, az Omonia Nicosia szezonbeli utolsó két meccsére szeretne visszatérni.

A 67-szeres válogatott futballista elárulta, Marco Rossi szövetségi kapitány szinte minden héten érdeklődik az állapota felől, és azt tanácsolta neki, hogy ne kapkodjon, legyen türelmes, mert a legfontosabb, hogy százszázalékosan felépüljön.

"Nem vagyok ideges az Európa-bajnoki szereplésem miatt, addigra fel fogok épülni. Mindent megteszek azért, hogy elérjem a célomat, ami az, hogy ott legyek az Eb-n" - hangsúlyozta Lang, és azt is elmondta, minden nap eszébe jut a kontinenstorna.

Ciprusi együttesével a bajnokságban a harmadik hely megtartása, valamint a kupában a döntő megnyerése a célja, nyártól pedig új vezetőedzőjük lesz, vele azonban személyesen még nem találkoztak.

Lang a klubcsapatában ebben a szezonban 21 mérkőzésen lépett pályára, a válogatott legutóbbi két találkozóját, Koszovó és Törökország ellen is végigjátszotta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!