Lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és elnöksége

Sport, 2023.10.10

Kurtucz Csaba lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki posztjáról, az elnökség és az ellenőrző testület tagjai szintén távoznak, jelentette be Kurtucz a keddi rendkívüli elnökségi ülés után az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, hosszas megbeszélés és viták után arra a megegyezésre jutottak, rendszerváltás és új elnökség kell a MÖSZ-nek, az egyesületeknek és a sportolóknak egyaránt.

"Ez a rendszerváltás elhozhat egy tisztulást, és ennek a folyamatában új elnökség, új elnökségi tagok lesznek meghívva. Nekik az ökölvívás érdekeit kell szolgálniuk mind gazdaságilag, mind kapcsolatrendszerben" - mondta Kurtucz. Hozzátette, bízik a klubokban, és most lehetőséget biztosít arra, hogy az ökölvívás újra az ökölvívóké legyen.

A pénzt igazságos, objektív alapon kell elosztani, a hasznosság elve alapján, de jelenleg ez az elnökségben nem érvényesül - hangsúlyozta a szervezetet január óta irányító Kurtucz, aki újraindul az elnöki posztért. A rendkívüli tisztújító közgyűlésre november 18-án kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!