Máthé Dominik két éremmel zárná a kézilabdaszezont

Sport, 2023.05.18

Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain kézilabdázója a francia bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is éremmel zárná a szezont.

Máthé Dominik A 36-szoros válogatott jobbátlövő csütörtökön az M1 aktuális csatornán elmondta, előbb a bajnokságot szeretnék megnyerni, mert az rendkívül fontos a klub számára, utána lesz másfél hetük, hogy felkészüljenek a BL négyes döntőjére. Utóbbiba szerdán jutott be a PSG, mivel kettős győzelemmel búcsúztatta a német THW Kielt a negyeddöntőben.

"Nagyon örülnék, ha arany lenne, de akkor sem leszek szomorú, ha ezüst vagy bronz" - jegyezte meg a kölni négyes döntő kapcsán.

Mint mondta, nagyon nagy dolog lenne, ha meg tudnák nyerni a BL-t, és jó volna, ha a Barcelonát elkerülnék az elődöntőben, mert a címvédőt tartja a legesélyesebbnek a végső sikerre.

A negyeddöntő szerdai visszavágóján Máthé két kísérletből egy gólt szerzett. Megjegyezte, jó volt ilyen magas szintű meccsen játszani egy kicsit, és megérezni a győzelem ízét, de annyi időt nem töltött a pályán, hogy elfáradjon.

"Mindenképpen szerettem volna gólt dobni, és sikerült. Jó volt így befejezni a meccset" - mondta.

Az átlövő emlékeztetett, hogy súlyos térdsérülése miatt egy évet ki kellett hagynia, és csak három hónapja tért vissza a pályára. Ezért és poszttársa, Dainis Kristopans remek teljesítménye miatt érthetőnek tartja, hogy csak ennyit játszott, de a vasárnapi bajnoki találkozón valószínűleg ő kap több időt.

"Minden edzés és minden meccs erősíti a térdemet, vagyis az idő nekem dolgozik" - szögezte le.
(MTI)

Címkék

Máthé Dominik PSG
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!