Megállapodást kötött a Magyar Taekwondo Szövetség és a Dankook Egyetem

Sport, 2015.10.29

Együttműködési megállapodást kötött a dél-koreai Dankook Egyetem és a Magyar Taekwondo Szövetség.

A budapesti Koreai Kulturális Központban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón - a szövetség tájékoztatása szerint - Hosung Chang, a Dankook Egyetem rektora és Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség első embere írta alá a dokumentumot.

Az ázsiai intézmény a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi, az Eötvös Loránd Tudomány-, valamint a Semmelweiss Orvostudományi Egyetemmel már eddig is együttműködött, mostantól pedig a honi szövetséggel is ezt teszi. A megállapodás keretein belül a magyar versenyzőknek, edzőknek lehetőségük nyílik Dél-Koreában edzeni, felkészülni, továbbtanulni, míg a Dankook több területre is küldhet diákokat, tanárokat, hogy gyakorlatot szerezzenek a sportágon belül - akár edzőként, akár bíróként - és minden más szakmai szempontból fontos területen.

"Nagy öröm számomra az együttműködés aláírása - fogalmazott köszöntőjében Hosung Chang, a Dankook Egyetem rektora. - A tekvondó sport és kultúra is egyben, szeretnénk, ha a világ minden pontján előbb-utóbb megismernék kultúránk ezen szeletét. Támogatjuk a magyarokat mind szakmailag, mind a költségek egy részének átvállalásában, hogy jöjjenek hozzánk, és segíthessük a fejlődésüket."

"Autentikusabb környezetben nem is készülhetnének magyar sportolók, edzők, bírók, mint Dél-Korea" - jelentette ki Patakfalvy Miklós. Hozzátette, hogy az olimpia programjában is szereplő tekvondó dinamikusan fejlődő sport, amely már a 2020-as paralimpia műsorában is helyet kapott.

A sajtóeseményen magyar tekvondósok is színpadra léptek,az Európa-bajnoki harmadik Kopcsik Laura formagyakorlatát mutatta be, a vb-bronzérmes Kotsis Edina és a világbajnoki ötödik Ducz Barbara pedig küzdelemből adott ízelítőt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!