Metzbe igazol Szemerey Zsófia kézilabdakapus

Sport, 2024.01.28

Szemerey Zsófia válogatott kézilabdakapus Mosonmagyaróvárról a francia Metz HB csapatához igazol.

A Metz honlapjának vasárnapi bejelentése szerint Szemerey szerződése a nyártól két idényre szól.

A 29 éves játékos korábban Győrben, Veszprémben, Mosonmagyaróváron, Siófokon és a Ferencvárosnál védett, majd 2020-ban tért vissza Mosonmagyaróvárra. A magyar válogatottnak tagja volt a 2021-es és a tavalyi világbajnokságon, illetve a 2022-es Európa-bajnokságon is.

"Óriási lehetőség ez a számomra, és ott teljesen más célok vannak, mint jelenleg Mosonmagyaróváron, mivel mindent meg kell nyerni, amiben indul a Metz. Ez egy óriási kihívás lesz, ami egy részben teher is, de most már olyan szintű játékos vagyok, hogy ezt el fogom tudni viselni és óriási pluszt jelent, hogyha bejutunk a Bajnokok Ligája Final Fourba, akkor azt hazai pályán tudom majd játszani, úgymond a családom előtt" - mondta az M1 aktuális csatornának Szemerey, aki azt is elárulta, hogy már évekkel ezelőtt megkereste őt a francia klub. A magyar hálóőr Vámos Petra csapattársa lesz, akivel már a vb alatt egyeztetettek az átigazolásról, de kiemelte, hogy egymástól függetlenül döntöttek a váltás mellett.

Emmanuel Mayonnade vezetőedző elmondta, szerinte a magyar játékos eddigi pályafutása a sérülések, főleg a térdsérülések miatt nem olyan volt, amilyen lehetett volna. Hozzátette, a horvát Ivana Kapitanovic pótlására érkezik Szemerey, aki nagyon jól olvassa a játékot. Megjegyezte: reményei szerint fizikálisan képes lesz elviselni a fokozott terhelést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!