Mindent a fukuokai vb-nek rendel alá Bíró Attila, a női pólóválogatott kapitánya

Sport, 2023.06.13

Mindent a fukuokai vizes világbajnokságnak rendel alá Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A tréner a Kossuth Rádiónak kedden elmondta, a most csütörtöki, olaszok elleni idegenbeli felkészülési mérkőzésre és a Long Beach-i világkupa-szuperdöntőre sem készülnek külön, ezekre a találkozókra csak a vb-felkészülés állomásaiként tekintenek.

"Remélem, menet közben azért látni lehet majd a fejlődést, a csapatkohéziót és azt, hogy taktikailag is előre tudunk lépni" - fogalmazott Bíró.

A szakember elmondta, a szuperdöntő "már komoly értékmérő lesz" a vb-csapat kijelölése szempontjából, így abban bízik, hogy ott már tudnak olyan szinten játszani, ami "hasonlatos lesz a világbajnoksághoz".

Keszthelyi Ritával kapcsolatban elmondta, nem bánja, hogy a csapatkapitány az államvizsgája miatt csak Long Beach-en csatlakozik a kerethez, mert így előtte, az olaszországi és a kanadai felkészülési mérkőzéseken másokat is ki tud próbálni, több lehetőséget tud adni a többieknek.

"Akik most nem tartottak velünk, azok egyéni edzésprogram alapján készülnek, és még nekik is van esélyük bekerülni a 13 fős világbajnoki keretbe. Mindenki bizonyíthatja, hogy ott a helye a csapatban, sok edzés és mérkőzés van még előttünk" - mondta Bíró, akinek 19 fős, bő keretéből 16-an utaztak el Olaszországba, a szuperdöntőre pedig, amelyen "komoly ellenfelekkel szemben tudnak majd gyakorolni", 15 vízilabdázót nevezhet.

A magyar válogatott az olaszországi találkozó után jövő szerdáig Kanadában készül, majd az Egyesült Államok felé veszi az irányt, ahol jövő péntektől vasárnapig a világkupa fináléjában lesz érdekelt. A fukuokai vb női vízilabdatornáját július 16. és 28. között rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!