MLSZ - Kétmillió forintra büntették Kuttor Attilát

Sport, 2020.06.29

Kétmillió forintra büntette Kuttor Attilát, a Mezőkövesd vezetőedzőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

A sportági szövetség honlapjának hétfői beszámolója emlékeztet rá, hogy a tréner a Debrecen elleni, hazai bajnoki mérkőzést követően az M4 Sportnak olyan nyilatkozatot adott, amellyel "kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését, és amely alkalmas arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassa", emiatt kell fizetnie.

A fegyelmi bizottság kiemelte, a döntés meghozatalánál figyelembe vette, hogy a sportszakember a fegyelmi vétséget nagy nyilvánosság előtt követte el, illetve azt is, hogy a testület egy hasonló fegyelmi vétségért nemrégiben is felelősségre vonta.

Az MLSZ hivatalának kiegészítésében úgy fogalmaznak: "véleményt alkotni, kritikát megfogalmazni természetesen minden sportszakembernek lehetősége van, ugyanakkor szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike, amely a bajnokságban résztvevő többi csapatot is sérti, és a világ bármely országában eljárást, súlyos büntetést von maga után".

Az OTP Bank Liga utolsó fordulóinak további fegyelmi eljárásait csütörtöki ülésén folytatja le a bizottság.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!