MOB - Média Életműdíjat kapott Gallov Rezső

Sport, 2017.03.14

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) Média Életműdíját vehette át kedden Gallov Rezső sportújságíró, sportvezető.

A Média Életműdíjas, 80 éves Gallov Rezső vízilabdázó sportolói pályafutását követően vízilabdaedzőként, sportvezetőként, sportújságíróként tevékenykedett. Az Országos Testnevelési és Sporthivatalt 1990-től vezette az atlantai olimpia évéig. A Magyar Úszó Szövetség főtitkáraként a magyar csapat vezetője volt az 1972-es játékokon Münchenben, majd Kanadában vállalt munkát, az ottani szövetség technikai igazgatójaként.

Barcelonában és Atlantában sportállamtitkárként és a MOB alelnökeként volt tagja a magyar delegációnak. A sydneyi olimpiáig a Nemzeti Sport főmunkatársa volt; önálló rovata volt a barcelonai és az atlantai ötkarikás játékok idején is. Több olimpiai témájú könyv szerzője. Hosszú évekig szerkesztette a Magyar Edző című folyóiratot. Munkásságát a MOB 1999-ben Nívódíjjal, a Magyar Sportújságírók Szövetsége 2005-ben Feleki László-, 2010-ben Életműdíjjal ismerte el.

Nívódíjat kapott Lódi Renáta, az MTI/MTVA Sportszerkesztőségének szerkesztő-újságírója, Vobeczky Zoltán, az M4 Sport olimpiáért felelős szerkesztője, Bálint Mátyás és L. Pap István, a Nemzeti Sport munkatársa, valamint Szalmás Péter és Záhonyi Iván fotóriporter.

Média Oklevelet érdemelt ki Czeglédi Zsolt, az MTI/MTVA fotóriportere, Takács Rita, a Sport TV műsorvezetője, valamint Pajor-Gyulai László (Magyar Nemzet/Magyar Idők) és Dobos Sándor (waterpolo.hu).

A tavaly alapított SportEMBER posztumusz MOB Média-különdíjat Puskás Ferencnek ítélték oda, az olimpiai bajnok labdarúgó, aki a Nemzet Sportolója is volt, idén lenne 90 éves. Az elismerést Balogh Balázs, a Puskás Intézet igazgatója vette át.

A MOB Nők Sportjáért Életműdíjat Jakabházyné Mező Mária kapta. Éves teljesítményért-díjat vehetett át Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakos, különdíjat Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője. A Junior-díj kitüntetettje Késely Ajna úszó.

Az elismeréseket Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Bartha Csaba, a szervezet főtitkára, valamint Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok jégtáncos, a MOB elnökségének tagja adta át.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!