Nagyon ízlett a Pastor-Gulyás!

Sport, 2018.10.11

A magyar kézilabda kedvelők többsége alighanem így van ezzel a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulóját követően.

A Szeged, Juan Carlos Pastor együttese megtalálta a sima győzelem útját, és bemutatta hogy nem kell feltétlenül a szívbajt hoznia a szurkolóira, míg Gulyás István és a Veszprém végre jól tudta a meccsét lezárni, és nem kellett szégyenkezve eljönnie Fehéroroszországból. Sokak szerint ez nagyban Gulyás érdeme is. Kétségtelen, olyan embereket láthatott újra a veszprémi közönség a pályán, mint a svéd Nilsson és Mikler Roland, akiket Vranjes, anélkül, hogy a csapat elmúlt pár heti teljesítményét teljes mértékben az ő nyakába akarnánk varrni, bizony elfelejtett. Mindketten kulcsfigurái voltak annak, hogy két ponttal fejezte be a meccset a Veszprém. Mikler a kapuban tudott hozzátenni sokat a labdával ezúttal jóval kevesebbet találkozó Sterbik teljesítményéhez, a svéd meg góljai mellett magabiztosságot adott a végletekig kiélezett meccsen. Ja, és Mikler mellesleg kivédett egy hetest pár másodperccel a vége előtt.

Azt meg csak az elmúlt napok történéseiből lehet így utólag okoskodva elemezni, hogy mit jelentett, hogy az első veszprémi időkérésnél Gulyás helyett gyakorlatilag Nenadics magyarázott. Igaz, az NBA-ben már arra is volt példa, hogy az utóbbi 4 évben 3-szor győztes Golden State Warriors időkérése alatt Steve Kerr edző odaadta a táblát Andre Iguodalának, és a csapat maga beszélte meg a taktikát, az edző nélkül. Ilyen is volt. Azóta tudjuk, hogy az egykori kiváló játékos, David Davis veszi át Vranjes és Gulyás helyét. Erre okosat nem lehet mondani, vaktában találgatni meg minek. A Vardar csapatát jól összerakta Parrondoval együtt, Egyiptom élén meg pont ellenünk is fog meccselni a vb-n januárban. Igaz, Ligetvári Patrikot már nem mérheti fel nap mint nap a Veszprémben, mert ő éppen elment kölcsönbe a BL résztvevő Ademar Leonhoz. Hogy ez valami bakonyi nagyokosnak miért nem szezon előtt jutott eszébe? De látható, hogy ezt a veszprémi vezetést nem a koncepciózus és átgondolt döntései alapján fogjuk szeretni. Attól még Davis nagyon is beválhat.  

A Szeged pedig minden héten egyre többet bizonyít. Vigyázat! A jó formának majd 2019-re kell eljönnie, ám öröm látni, hogy tanultak a Flensburg óriási hibájából, a Celje ellen nem jutottak az ő sorsukra, és tulajdonképpen 10 perc alatt lerendezték a mérkőzést, egy nagyobb hullámvölgytől eltekintve, amikor négy gólra is felzárkóztak a szlovének. De a győzelemnek a közelébe sem kerültek. Örüljenek csak a Flensburg legyőzésének, nálunk ne nyalogassák a sót! Ezen a meccsen minden úgy klappolt, ahogy annak kellett, élen Sego kapussal és az egyre inkább formába lendülő spanyol armadával.
És Bombac! Bombac kissé a heppem, kedvelem a srácot, de ahogy legutóbb is írtam, érkezésével nagy elvárást gerjesztett a maga irányába. Ha a rosszat keresném mindenütt, akkor azt mondanám, hát gólokban nem hálálta meg. Ám a teljes igazság az, hogy egyre inkább szeme van a pályán. Neki is, meg a labdáinak is. Bár azt megsúgom, hogy Skube jelenleg 13 gólnál tart a BL-ben. Igaz, mindkét csapat veretlen. Találkozzunk a döntőben! Hú de messze van még az!

A többi meccsről szólva, a meggyengült Vardar … na jó, ezt nem is folytatom, most éppen a német ezüstérmes Löwent fektették két vállra, és továbbra is hibátlanok a Veszprém csoportjában, míg a tavalyi győztes Montpellier ezúttal a Barcelona késébe szaladt bele, nem is kicsit, 35-27 lett a vége, és a Kristianstad mellett jelenleg ők a leginkább kiesésre aspiránsak. Első pontjuk/pontjaik megszerzésére a Veszprém ellen hazai parketten van lehetőség. Meglátjuk, élnek-e vele. Vagy milyen reményük lehet egyáltalán.

A hét egyik legnagyobb meccsét így előzetesen Szegeden vívják, ahova vasárnap látogat a Flensburg, amely álomszerűen kezdte mind a Bundesligát, mind a BL-t, ám utóbbiban hamar begyűjtött két érthetetlen vereséget a Zágráb és a Celje ellen, így egészen más már a leányzó fekvése. Biztosak lehetünk benne, hogy Szegeden nagyon szeretnének majd javítani
A Breszt is biztosan szeretne a Veszprém elleni kisiklás után a helyes irányba menni. A Barcelona nem lesz könnyű ellenfél, ám a Bresztben is biztosan lesz még szusz, és egyébként is, nagyon színvonalas meccseket szoktak játszani.  

A Szeged meccsével egy időben, vasárnap 17 órakor pedig a két meg nem gyengülő meggyengült csapat csap össze Lengyelországban: Kielce- Vardar Skopje. Kövezzetek meg, de én örülök, hogy mindketten erősek maradtak, még akkor is, ha Veszprémben erről egészen más a vélemény. De kell ebbe a BL-be a minél több potenciális "final four-os" csapat. Kár lenne, ha ennek a két alakulatnak erre esélye sem lenne. Márpedig most bőven van nekik.

Kívánunk mindenkinek jó étvágyat a jövő heti menühöz is.

Boros Tamás

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!