Női kézilabda BL - A Bietigheim vendégeként nyert a Debrecen

Sport, 2024.02.04

A DVSC Schaeffler 31-27-re győzött vasárnap a Faluvégi Dorottyával felálló Bietigheim vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.



Eredmény, csoportkör, 12. forduló, A csoport:
SG BBM Bietigheim (német)-DVSC Schaeffler 27-31 (15-13)
-------------------------------------------------------

lövések/gólok: 40/27, illetve 49/31

gólok hétméteresből: 10/9, illetve 7/6

kiállítások: 4, illetve 4 perc


Már biztosan továbbjutott együttesek találkoztak a ludwigsburgi MHP Arénában. A német pontvadászatban veretlenül listavezető házigazdák három magyar játékosa közül egyedül Faluvégi kapott szerepet, a sérült Szikora Melinda, illetve az idényben a BL-ben már pályára lépett, legkorábban az egyenes kieséses szakaszban bevethető Háfra Noémi nem volt keretben. Szilágyi Zoltán együttese a visszavágás reményével lépett pályára: szeptember végén Debrecenben 36-26-ra nyert a Bietigheim.

A kezdésnél mindkét félnél akadtak pontatlanságok, egyik együttes sem játszott csúcsformában. Noha az első félidő derekán 8-5-re elléptek a hazaiak, innen visszajött a Debrecen. Noha volt esélye, hogy döntetlennel vonuljon pihenőre, a játékrész hajrájában kétszer eredményes Faluvégi góljainak is köszönhetően kétgólos volt a különbség.

A szünet után egyenlített, majd 18-17-nél a vezetést is átvette a Debrecen, sőt, 21-18-nál már háromgólos volt az előnye. Ebben a periódusban védekezésben és támadásban is jelentőset javult a DVSC, miközben riválisa teljesítménye valamelyest visszaesett. A hajdúságiak négygólos sikerükkel megőrizték esélyüket arra, hogy megszerezzék a csoport ötödik helyét.

A mérkőzés legeredményesebbje a hazaiakat erősítő Antje Döll volt kilenc góllal, Faluvégi két találattal zárt. Kácsor Gréta hét, Hámori Konszuéla hat góllal vette ki részét a diadalból.


később:

B csoport:
Rapid Bucuresti (román) - FTC-Rail Cargo Hungaria 16.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!