Női kézilabda BL - A továbbjutás küszöbén a Debrecen

Sport, 2024.01.14

A Debrecen óriási lépést tett a továbbjutás felé a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, mivel 27-21-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a tizedik forduló vasárnapi játéknapján.



Eredmény, csoportkör, 10. forduló, A csoport: Buducnost Podgorica (montenegrói)-DVSC Schaeffler 21-27 (11-11)
--------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 35/21, illetve 48/27

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/3

kiállítások: 6, illetve 2 perc


A házigazdák francia kapusa, Armelle Attingré hét lövést védett az első tíz percben. A Debrecen nagyon rosszul, sok hibával kezdte a meccset és csak a 11. percben, 3-0-s hazai vezetésnél szerezte első gólját. Szilágyi Zoltán vezetőedző időkérése után azonban lendületbe került a DVSC, két és fél percen belül négyszer volt eredményes. Kácsor Gréta és Vámos Petra vezérletével jól tartották magukat a magyarok, de ellépni nem tudtak a montenegrói együttestől. A szünetben döntetlen volt az állás, pedig az első félidőben a hajdúságiaknak hattal több kapura lövésük volt.

Az elsővel ellentétben a második felvonást kiválóan kezdték a vendégek (12-15), ehhez Gabrijela Bartulovic védései is kellettek. Egyre összeszedettebbnek, taktikailag fegyelmezettebbnek tűnt a Debrecen, a Buducnost viszont már nem védekezett olyan hatékonyan, mint korábban. A 49. percben volt először négy gól a különbség, a hajrára pedig már nem maradtak izgalmak, mert a DVSC rendkívül magabiztos és eredményes volt, így végül a vártnál is nagyobb különbséggel győzött. A vendégeknek 13-mal több kapura lövésük volt a hatvan perc során.

Kácsor Gréta kilenc, Vámos Petra hat gólt lőtt, Bartulovic kilenc védéssel zárt. A túloldalon Kalidiatou Niakaté nyolc alkalommal talált be, Attingrének pedig 14 védése volt.

A DVSC négy győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel csoportja hatodik helyén áll, és négy fordulóval a vége előtt hat ponttal előzi meg a Buducnost Podgoricát, ráadásul az egymás elleni összevetésben is jobb a montenegrói együttesnél. A Debrecen jövő szombaton a dán Odensét fogadja a BL-ben, előtte a címvédő Győrrel, utána pedig a kupagyőztes Ferencvárossal játszik bajnoki rangadót.

A másik csoportban Korsós Dorina együttese, a Rapid Bucuresti otthon 34-31-re kikapott a francia Metz-től. A románok magyar balszélsője tíz lövésből hét gólt szerzett.


Szombaton játszották:
A csoport: Odense HB (dán)-Győri Audi ETO KC 30-31 (13-15)
B csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg (dán) 28-33 (16-15)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!