Női kézilabda BL - Fontos meccset vesztett vendéglátóként a Ferencváros

Sport, 2024.01.20

Az elmúlt idényben döntős FTC-Rail Cargo Hungaria 28-26-ra kikapott a vendég Krim Mercator Ljubljanától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, szombaton.

Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana

  • Eredmény, női Bajnokok Ligája, csoportkör, 11. forduló: B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 26-28 (14-17)


lövések/gólok: 51/26, illetve 41/28

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 1/0

kiállítások: 10, illetve 10 perc


Szeptemberben Ljubljanában 32-26-os vereséget szenvedett a Ferencváros. Kiemelt jelenőségű volt az összecsapás a továbbjutásért zajló versenyfutásban, miután a mostani pályaválasztót egy pont választotta el a szlovén gárdától a találkozót megelőzően. Fontos hiányzóval várta ugyanakkor a meccset a budapesti alakulat, miután vezére, a jelenlegi BL-kiírásban a góllövőlistán harmadik helyen álló Andrea Lekic csuklósérülés miatt nem volt ott a keretben, szerb sajtóértesülések szerint műtét vár rá. A klasszis irányító így ezúttal a szakmai stábban kapott helyet, csuklóján merevítővel, jelenlétével segítve az együttest. A pályán hiányában a fiatalokra hárult a felelősség: Simon Petra kezdett a poszton, és először volt BL-keretben Horváth Fanni.

A kapuban Janurik Kinga kezdett a Ferencvárosnál, védéssel indította a fontos találkozót, az első percekben azonban a szlovén csapat volt pontosabb (2-5). Majdnem 17 perc pergett le, amikor 7-7-nél utolérte riválisát a Ferencváros, ezután azonban a következő idénytől zöld-fehérben kézilabdázó orosz Darja Dmitrijeva vezérletével négygólosra hizlalta előnyét a Ljubljana (10-14). Érkezett a kapuba Böde-Bíró Blanka, a pihenőre háromgólos vendég előnnyel vonultak a felek, az olimpiai bajnok Dmitrijeva a szünetig hétszer talált be.

A második félidőben hat perc leforgása alatt 21-15-re távolodtak el a vendégek Allan Heine csapatától, amely nem tudott gyorsan, könnyen gólokat szerezni, szemben riválisával. A játékrész derekára összeállt a ferencvárosi védekezés, Dmitrijeva és Itana Grbic azonban remekelt az ellenfélnél, miközben Lekic az oldalvonal mellett hol Simonnak, hol a kiválóan teljesítő Kukely Annának adott tanácsot. Többször is támadhatott lemaradása háromgólosra faragásáért az FTC - ezt a nem mindig következetes játékvezetői ítéletek sem tették könnyűvé -, ám sokáig nem tudta áttörni a négytalálatos lélektani határt. A hajrához közeledve azonban sokadik kísérletre sikerült, a záró öt perchez közeledve két gólra zárkózott a házigazda (25-27). A feszült végjátékban Böde-Bíró hétméterest, Janurik ziccert hárított, volt ferencvárosi kapufa és üres kapura kihagyott egész pályás ljubljanai kísérlet, az utolsó két percre egy találatra olvadt a több mint tíz percig gólképtelen Krim előnye. Klujber Katrin egyenlítési kísérlete során fejbedobta a szlovén csapat kapusát, így két percre kiállították, emberhátrányban pedig már nem tudott egalizálni a Ferencváros.

Dmitrijeva és Itana Grbic egyformán kilenc találattal zárta a találkozót, ferencvárosi részről Klujber nyolcszor, Kukely hatszor volt eredményes. Janurik 7, Böde-Bíró 3 lövést hárított.

(+FOTÓ)

A találkozóval egyidőben rendezett Brest Bretagne-Bietigheim mérkőzésen 37-30-as hazai siker született. A német gárdában a sérült Szikora Melinda, illetve az idényben a BL-ben már pályára lépett, legkorábban az egyenes kieséses szakaszban bevethető Háfra Noémi nem volt keretben, ott volt viszont Faluvégi Dorottya.


A csoport:

korábban:
DVSC Schaeffler-Odense HB (dán) 22-35 (12-15)

később: Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 20.00
(MTI)

Galériánk

Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-Krim Mercator Ljubljana
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!