Női kézilabda BL - Kétgólos hátrányban a Ferencváros a rájátszásban

Sport, 2024.03.16

Az elmúlt kiírásban döntős, friss kupagyőztes Ferencváros saját közönsége előtt 30-28-ra kikapott a Brest Bretagne együttesétől a női kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén.

A visszavágóra jövő vasárnap kerül sor Brestben, a párharc továbbjutója a nyolc között az Esbjerggel találkozik.


Eredmény, női Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, első mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne (francia) 28-30 (15-14)
---------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 41/28, illetve 45/30

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 2/1

kiállítások: 10, illetve 10 perc

piros lap: 0, illetve 1


A BL-ben még versenyben lévő együttesek közül a legjobb formában lévő érkezett Érdre: a francia bajnokságot százszázalékos mérleggel vezető Brest 21 tétmérkőzés óta veretlen, legutóbbi vereségét éppen Magyarországon, a Debrecen vendégeként szenvedte el még október végén. Az eddigi négy egymás elleni találkozó mérlege is óvatosságra inthette az - NB I-et ugyancsak hibátlan teljesítménnyel vezető - FTC-t, ezekből ugyanis három francia sikerrel zárult, és csupán egyszer nyert a magyar klub.

A szombati mérkőzésen Allan Heine vezetőedző Tomori Zsuzsanna és Kukely Anna játékára nem számíthatott.

A rá jellemző jó védekezéssel kezdte a találkozót a Brest, miképp a Ferencváros is hatékony volt hátul, Janurik Kinga többször szépen védett, ám az első negyedóra után 6-4-re a francia együttes vezetett. A riválisban a - nyártól már a Ferencvárost erősítő - Valerija Maszlova nyújtott kiváló teljesítményt, aki ötször volt eredményes a szünetig. A hazaiak pedig, akik azt is elbírták, hogy Klujber Katrin nem lőtt gólt a pihenőig, így is fordítani tudtak és egygólos előnnyel várhatták a második játékrészt.

Ennek eleje a francia gárdáé volt, amely 4-0-s sorozattal indított és visszavette a vezetést (16-18). A kézsérülése után a Magyar Kupa múlt hétvégi négyes döntőjében visszatért Andrea Lekic vezérletével tartotta a lépést a Ferencváros. Ennek köszönhetően szoros eredménnyel érkeztek a felek a záró öt perchez, melynek kezdetén egyenlített a fővárosi alakulat (27-27). Az utolsó percekben labdaszerzéseire alapozva két gyors gólt is szerzett a vendég gárda, amely az utolsó percre fordulva még eggyel vezetett, és támadhatott a kétgólos sikerért, de elhibázta befejezését. A zöld-fehérek a hátralevő 22 másodpercben az egyenlítésért támadhattak, de egy újabb bresti labdaszerzés és az ezt követő üres kapus találat azt eredményezte, hogy idegenben kétgólos hátrányt kellene majd lefaragnia az FTC-nek.

A meccs legeredményesebbjeként Maszlova hat találattal vette ki részét a vendégek sikeréből, ferencvárosi részről Lekic és Angela Malestein egyformán ötször volt eredményes.

A DVSC Schaeffler az elmúlt három esztendő győztesét, a norvég Vipers Kristiansandot fogadja vasárnap, a negyeddöntőben ennek a párharcnak a továbbjutójára a legutóbb bronzérmes Győri Audi ETO vár.


(+FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!