Női kézilabda BL - Nagy csatára késztette, de nem bírt az Esbjerggel az FTC

Sport, 2024.01.13

Az elmúlt idényben döntős Ferencváros vendéglátóként 33-28-ra kikapott a tavaly negyedik Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában, szombaton.



Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló:

B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg (dán) 28-33 (16-15)
----------------------------------------------------------

lövések/gólok: 49/28, illetve 45/33

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 5/5

kiállítások: 4, illetve 4 perc


A 44. születésnapját épp szombaton ünneplő Allan Heine vezetőedző együttesére nehéz feladat várt vendéglátóként, ugyanis a remek formában lévő, a B jelű nyolcast nyolc győzelemmel és egy vereséggel vezető Esbjerg érkezett Érdre, soraiban a decemberi világbajnokság legértékesebb játékosának választott norvég Henny Reistaddal.

A négy forduló óta veretlen Ferencváros jól kezdte a mérkőzést, különösen támadásban jeleskedett, olykor kifejezetten látványos gólokat szerzett, dán riválisa Reistad és a korábban Győrben kézilabdázó Nora Mörk vezérletével azonban tudta tartani a lépést, kihasználva a gyengébb hazai visszarendeződéseket. Két gólnál nem is alakult ki nagyobb különbség, noha a félidő derekától Böde-Bíró Blanka is jobb teljesítményt nyújtott, mint a vendégek hálóőre. A játékrész hajrájában több hiba is becsúszott támadásban a magyar klubnál, ennek ellenére egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre a magas iramú, kiélezett összecsapáson.

A fordulást követően is érvényesült az Esbjergben Mörk és Reistad világklasszisa, miközben koncentrációban és állóképességben is jelentkeztek hiányosságok hazai részről, ám ellépni nem tudott a dán együttes. Mintegy fél percnyi kettős emberelőny ellenére sem tudott egyenlíteni a Ferencváros, amelynél támadásban is kevesebb volt a kreatív megoldás, sőt, három találattal ellépett a rivális (21-24). Noha többször is lett volna lehetőség a zárkózásra, ezekkel nem tudott élni a kulcsfontosságú pillanatokban hibázó, fáradó FTC, így 30-25-re távolodott az Esbjerg. A hajrában időnként hét a hat ellen támadó dán csapat végül öt találattal kerekedett felül, Mörk 11, Reistad 10 góllal vette ki részét a sikerből. Ferencvárosi részről Dragana Cvijic és Klujber Katrin egyformán hatszor volt eredményes.

"Az első félidőben sokat hibáztak ők is, mi is, de így is előnnyel mehettünk a szünetre. A második felvonásban Reistad hátára vette csapatát, nem véletlenül ő a világ egyik legjobb játékosa. A mi védekezésünk pedig nem volt olyan feszes, mint előtte" - magyarázta a vereség okait az M4 Sportnak Böde-Bíró.

A válogatott kapus hozzátette, tudják, hogy jövő szombaton a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés vár rájuk hazai pályán a Ljubljana ellen, amire a hétközi, Vasas elleni bajnoki jó felkészülés lesz.

Allan Heine csalódottan értékelt a lefújás után, mert mint minden mérkőzésen, ezúttal is győzni szeretett volna csapatával.

"Úgy éreztem, megvoltak az esélyeink, de az Esbjerg túl erősnek bizonyult, a fontos pillanatokban jól játszottak. Ettől függetlenül büszke vagyok a játéksokra, mert végig küzdöttek, harcoltak" - nyilatkozta a tréner.

A Bietigheim három magyar kézilabdázója nélkül 33-29-re győzött az IK Sävehof otthonában. Szikora Melinda és Faluvégi Dorottya sérült, a Buducnost Podgoricában az idényben a BL-ben már pályára lépő Háfra Noémire pedig legkorábban csak az egyenes kieséses szakaszban számíthat majd a német együttes.


később:

A csoport:
Odense HB (dán)-Győri Audi ETO KC 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!