Női kézilabda BL - Odensében is hibátlan maradt a Győr

Sport, 2024.01.13

A legutóbbi kiírásban bronzérmes Győr megőrizte hibátlan mérlegét a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, amelynek 10. fordulójában szombaton 31-30-ra nyert a mögötte második helyen álló Odense vendégeként.

A két csapat legutóbbi tíz tétmérkőzéséből egy döntetlen mellett immár kilencedszer nyert a magyar bajnok.


Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 10. forduló:

A csoport:
Odense HB (dán)-Győri Audi ETO KC 30-31 (13-15)
----------------------------------------------

lövések/gólok: 48/30, illetve 49/31

gólok hétméteresből: 4/3, illetve 4/2

kiállítások: 8, illetve 8 perc

piros lap: 1, illetve 0


Ulrik Kirkely vezetőedző együttese szerezte az első gólt, ám a nyitó percek a hazaiakról szóltak, akik Mie Höjlund gyors góljaival 3-1-es előnyre tettek szert. Tíz perc után vezetett újra a Győr, s még negyedóra sem telt el, mikor 9-5-ös vendégelőny állt az eredményjelzőn. Ezt 15-9-re hízlalta az ETO, ám az Odense nagy hajrával 15-13-ra zárkózott a pihenőig, az első félidő záró öt percében nem született vendég találat.

A második félidőt 4-0-val kezdték a Rába-partiak, ráadásul a hazaiaktól piros lapot kapott Aagot Hansen, miután hétméteresnél fejbelőtte Sandra Toftot. A játékrész derekára 22-19-re közelített az Odense, majd a vendégek ismét ötgólosra növelték előnyüket. A hajrában zárkózni kezdett az Odense, és bár az utolsó percben egy találatra faragta lemaradását, a Győr győzelme nem forgott veszélyben, előnye így immár hat pont riválisa előtt az A jelű nyolcas élén.

Hazai részről Höjlund és Maren Nyland Aardahl is nyolcszor talált be, a győrieknél Bruna Almeida de Paula és a góljai mellett is kiválóan játszó Estelle Nze Minko egyformán hat találattal járult hozzá a sikerhez, Toft 12 lövést hárított.


korábban:

B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg (dán) 28-33 (16-15)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!