Női kézilabda BL - Túl nagy falat volt az Odense a Debrecennek

Sport, 2024.01.20

A DVSC Schaeffler vendéglátóként 35-22-re kikapott az Odense együttesétől a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, szombaton.



Eredmény, női Bajnokok Ligája, csoportkör, 11. forduló: A csoport: DVSC Schaeffler-Odense HB (dán) 22-35 (12-15)
--------------------------------------------

lövések/gólok: 41/22, illetve 49/35

gólok hétméteresből: 6/3, illetve 3/3

kiállítások: 6, illetve 4 perc


Szeptember végén Dániában három találattal maradt alul a Debrecen, amely szerdán nagy csatában, csupán két góllal kapott ki Győrben. Ezúttal azzal a tudattal lépett pályára, hogy győzelme - vagy a Győr esti podgoricai sikere - esetén továbbjut.

Planéta Szimonetta sérülés miatt kihagyta a találkozót, amelyet nem kezdett jól a házigazda a Hódos Imre Sportcsarnokban: az Odense határozott, a labdás játékosra nagy nyomást helyező védekezése nyomán négygólos sorozattal kezdte az összecsapást. Öt és fél percet kellett várni az első debreceni találatra, miközben a DVSC kihagyott hétméterest és 0-2-vel tudott le egy emberelőnyt. Szilágyi Zoltán együttese támadásban sokat hibázott, gyakran lövésig sem jutott el, így a 14. percben a vendégek 10-3-as előnyénél már másodszor kényszerült időkérésre a hazaiak vezetőedzője. A gyorsabban és pontosabban kézilabdázó Odense 11 perces debreceni gólcsendet kihasználva 13-4-re lépett el. Ezt követően viszont elkezdett éledezni a Debrecen - ezzel egyidejűleg "megérkezett" a meccsbe a szurkolótábora is -, a hajdúsági alakulat innen egy 5-0-s periódussal zárkózott fel mínusz négyre, pihenőre pedig a belátható távolságot jelentő háromgólos lemaradással vonulhatott a magyar együttes.

A fordulást követően ismét bennragadt az öltözőben a Loki, nyoma sem volt a szünet előtti határozott játékának, több kézilabdázója képességei alatt teljesített. Ennek következtében 21-14-re elhúzott az Odense (14-21), csupán Kácsor Gréta góljai és Catherine Gabriel védései állították meg időlegesen a különbség további növekedését. Közelebb azonban nem tudott kerülni a fásult házigazda, az Odense pedig büntetett: 11 perccel a dudaszó előtt 29-19-nél elérte a tízgólos különbséget, amelyért az első játékrészben - sikertelenül - már támadhatott egyszer. Innen pedig már nem volt visszaút Szilágyi Zoltán együttesének, amelynek 13 gólos vereségével is megmaradt az esélye, hogy már szombaton (ma) továbbjusson a csoportkörből, amennyiben a Győr a papírformának megfelelően két pontot visz haza Podgoricából.

Kácsor a mezőny legeredményesebbjeként kilencszer volt eredményes, Gabriel kilenc lövést hárított. Az Odense leggólerősebb játékosa Mie Höjlund volt hét góllal, őt választották a találkozó legjobbjának.

"Az első félidő utolsó tíz percével lehetek maximum elégedett, nem azt a teljesítményt nyújtottuk, amit elvártunk magunktól: mind védekezésben, mind támadásban enerváltak voltunk, az Odense pedig nagyon jó csapat, kihasználta ezt, érvényesült a papírforma" - értékelt a sajtótájékoztatón Szilágyi.

"Az első tizenöt-húsz percben fejben nagyon nem voltunk itt, utána pedig sokat kivett belőlünk a felzárkózás" - fogalmazott Kácsor, aki szerint a második félidőben már nem sikerült azokat az elemeket megcsinálniuk, amiket az első játékrész utolsó tíz percében igen. - "Jó és szoros meccset szerettünk volna játszani, sajnos ez nem sikerült."

(+ FOTÓ)


később: Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 20.00

később:

B csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria - Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Érd 18.00 (+FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!