Női kézilabda Európa-liga - Kétgólos vereséggel kezdte a Mosonmagyaróvár a negyeddöntőt

Sport, 2024.03.16

A Mosonmagyaróvár hazai pályán 32-30-ra kikapott a Gloria Bistrita-Nasaudtól a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjében, a párharc szombati első mérkőzésén.



Eredmény, Női Európa-liga, negyeddöntő, első mérkőzés: Motherson Mosonmagyaróvári KC - CS Gloria Bistrita-Nasaud (román) 30-32 (12-14)
------------------------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 51/30, illetve 53/32

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 4/4

kiállítások: 8, illetve 4 perc



A román élvonalban második helyen álló besztercei gárda 18 tétmérkőzés óta veretlen, ezeken egy döntetlen mellett 17-szer győzött, megnyerte csoportját az El-ben. Gyurka János együttese viszont három vesztes találkozóval a háta mögött várta a negyeddöntőt, legutóbbi hat meccséből egy győzelem mellett ötször kikapott.

Jól és gyors játékkal kezdett a házigazda (4-2) a két együttes első egymás elleni mérkőzésén, amelyen nem volt bevethető sérülés miatt a magyar válogatott Albek Anna, akire várhatóan hathetes kihagyás vár. Társai nélküle is szépen tartották a lépést a riválissal, negyedóra elteltével 8-7-es hazai vezetés állt az eredményjelzőn. Húsz perc után azonban megtorpant a Mosonmagyaróvár, több lett a hiba a játékában: 10-10-ről 13-10-re lépett el a román alakulat, ebből a különbségből egy gólt sikerült lefaragni a szünetig.

A fordulást követően sem tudott egy darabig közelíteni a házigazda, támadásban sok volt az elkerülhető hiba, védekezésben pedig nem tudott mit kezdeni a Bistrita rohamaival (14-19). Innen viszont Gyurka János időkérése nyomán koncentráltabb játékkal, 6-0-s sorozattal mégis fordított a Mosonmagyaróvár, Szemerey Zsófi védései mellett be is talált ebben a periódusban (20-19). Támadásban és védekezésben egyformán nagyot javult a hazai csapat, a román együttes pedig nyomába sem ért a második félidő elején is meglévő magabiztos játékának. A záró tíz percre fordulva 26-26 volt az állás, az utolsó perc elején pedig 30-30. A vendégek betaláltak, az elkapkodott hazai támadás viszont nem sikerült, ráadásul az ellentámadás végén hétméterest kapott a román együttes, amelyet értékesítve kétgólos előnyt szerzett a visszavágóra.

A találkozó legeredményesebbje a vendégeket erősítő Cristina Laslo lett nyolc góllal, csapattársa, Bianca Bazaliu hét találattal vette ki a részét a sikerből. Mosonmagyaróvári részről Szemerey 14 lövést védett, Stranigg Zsófia hatszor talált be.

A visszavágóra jövő szombaton kerül sor Romániában.

(+FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!