Női kézilabda Európa-liga - Málagán szenvedte el első vereségét a Mosonmagyaróvár

Sport, 2024.01.21

A Mosonmagyaróvár 29-26-ra alulmaradt a spanyol Málaga otthonában vasárnap a női kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában.



Női Európa-liga, csoportkör, 3. forduló:

D csoport:
Costa del Sol Málaga (spanyol)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 29-26 (16-12)
-------------------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 54/29, illetve 46/26

gólok hétméteresből: 1/1, illetve 2/2

kiállítások: 8, illetve 8 perc


Gyurka János vezetőedző együttese első két találkozóját megnyerte a csoportkörben, és győzelmi reményekkel lépett pályára a meglehetősen szokatlan, sárga-lila színösszeállításban pályára lépő spanyol alakulat vendégeként is.

Az időmérő rendszer korai meghibásodása miatt percekig állt a játék, amely az újraindulást követően sem volt magas színvonalú. Fej fej mellett haladtak a felek, az első félidő hajrájában azonban négy találattal el tudott lépni a Málaga (14-10), labdaszerzésekkel és lerohanásokkal kihasználva a Mosonmagyaróvár belassulását, előnyét pedig meg is őrizte a szünetig.

A fordulást követően néhány gyors akcióval közelebb tudott zárkózni a vendég együttes, 19-18-nál az egyenlítésért támadhatott, ám a helyenként látványos megoldásokat - köztük kínai figurát is - bemutató házigazda 25-20-ra ellépett Mercedes Castellanos védéseire alapozva. A hajrában Hadfi Gréta is hárított fontos helyzetekben, két találatra vissza is zárkózott a Mosonmagyaróvár (27-25), ám az egyenlítésre már nem volt esélye.

A mezőny legeredményesebbjeként Gabriela Clausson Bitolo hét góllal vette ki részét a spanyol sikerből, a vendégektől Tóth Gabriella és Pásztor Noémi egyformán öt találattal zárt.

A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

Korábban:

A csoport:
Praktiker-Vác - Nyköbing Falster HB (dán) 27-24 (13-11)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!