Női kézilabda junior-vb - A főtitkár szerint felnőtt színvonalú lesz a torna

Sport, 2018.06.15

Novák András, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) főtitkára kijelentette, felnőtt színvonalú lesz a júliusi, debreceni női junior világbajnokság szervezése.

"A munka tavaly nyár óta zajlik, szeretnénk igazán emlékezetes tornát rendezni, minél több magyar győzelemmel, és céljaink szerint felnőtt színvonalú lesz a vb" - nyilatkozta a sportvezető pénteken az MKSZ honlapján.

Hozzátette, a szurkolói falu már most látogatható a hajdúsági megyeszékhelyen, és reményeik szerint két hét múlva sokan ott nézik majd az oroszországi labdarúgó-világbajnokság találkozóit az óriáskivetítőn, a csarnokban pedig drukkolnak majd a magyar csapatnak.

A világbajnokság július 1-jén kezdődik és 14-ig tart, a megnyitóünnepség sztárfellépője a horvát 2CELLOS lesz, amely a Real Madrid-FC Liverpool labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőn is fellépett.

A magyar juniorválogatott csütörtöktől szombatig - Hollandia, Franciaország és Ukrajna társaságában - részt vesz a vb főpróbájának számító Négy Nemzet Tornáján a debreceni Főnix Csarnokban, majd jövő pénteken és szombaton Szlovéniával mérkőzik Siófokon.

A főtitkár a felnőtt férfiválogatottról is beszélt, amely Szlovénia búcsúztatásával kijutott a januári, német-dán közös rendezésű világbajnokságra. Novák András hangsúlyozta, hogy az olimpiai kvalifikációs torna helyeinek nagy többségét a vb-n lehet megszerezni, az első hét közé kerülve. Ezt követően a 2020-as Európa-bajnokságról csak két további válogatott jut ki a selejtezőtornára, de a kibővített mezőny miatt már 23 másik csapattal kell versengeni.

Emlékeztetett rá, hogy a világbajnokság lebonyolítása megváltozik, a nyolc közé jutás, tehát az olimpiai selejtezős helyek sorsa már nem a nyolcaddöntőben, egyetlen mérkőzésen dől el, mivel a nemzetközi szövetség visszaállította a korábbi középdöntős rendszert.

"Ez azt jelenti, hogy négy helyett három csapat jut tovább a hatos csoportokból, majd következik az ág másik csoportjából érkező továbbjutók elleni három mérkőzés, és a középdöntős csoportok első négy-négy helyezettje alkotja majd a legjobb nyolc mezőnyét. Hogy mindez nekünk kedvez-e, könnyebb, netán nehezebb lesz a legjobbak között végezni, még a jövő zenéje" - fogalmazott az MKSZ főtitkára.

A világbajnokság csoportjainak sorsolását június 25-én rendezik Koppenhágában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!