Női kézilabda junior-vb - Ötödik meccsét is megnyerte a magyar válogatott

Sport, 2024.06.25

Az Európa-bajnoki címvédő magyar női junior kézilabda-válogatott 31-23-ra legyőzte Dániát a szkopjei világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, kedden.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a csoportkörből a maximális két ponttal továbbjutó magyarok legeredményesebb játékosa Farkas Júlia volt hét góllal, míg Csíkos Luca ötször talált be. Zaj Klára hét, Imre Szofi négy védéssel zárt.

Szilágyi Zoltán szövetségi edző csapata - amely a csoportkör után a középdöntőben is megnyerte négyesét - már vasárnap biztosította helyét a csütörtöki negyeddöntőben, ahol Izlanddal, Portugáliával vagy a házigazda Észak-Macedóniával találkozik.

"Eddig nagyon komoly erődemonstrációt tartott a válogatott" - nyilatkozta az MTI-nek Juhász István, a magyar szövetség sportszakmai igazgatója.

Hozzátette, nem lebecsülve az első két csoportellenfelet, Argentínát és Mexikót, de már a torna előtt is úgy gondolták, hogy a Koreai Köztársaság elleni mérkőzéssel kezdődik majd a világbajnokság érdemi része számukra.

"Óriási erénye a csapatnak, hogy nagyon széles skálájú a játékosállománya, és mindig van olyan cserelehetőség, vagy olyan kvalitású játékos, aki a nehéz percekben túl tudja a csapatot lendíteni a holtponton. Felőröljük az ellenfeleket, főleg védekezésben, iszonyú erővel, technikai és taktikai fegyelemmel tudunk védekezni, ez sokszor megoldhatatlan feladat elé állítja az ellenfeleket" - elemezte Juhász.

Megjegyezte: nagyon reméli, hogy a játékosok megvalósítják az álmaikat, és az Európa-bajnokság után a világbajnokságot is megnyerik. A torna előtt is érmet vártak az együttestől, de akkor még nem tudták, mennyire befolyásolja a teljesítményt, hogy a korosztály legjobbja, az irányító Simon Petra Telkiben készül a felnőtt válogatottal az olimpiára, tehát nem lehet ott az északmacedón fővárosban.

"A korosztály egyik legnagyobb ígéretének tartott játékos nincs a csapattal, amely eddig nélküle is megnyerte mind az öt mérkőzését, ezért azt mondom, az eddigi teljesítményt látva bátran kijelenthetjük, hogy kitűzhetjük célnak a vb megnyerését" - szögezte le Juhász.


Eredmény, középdöntő, 2. (utolsó) forduló, II. csoport:
Magyarország-Dánia 31-23 (15-12)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!