Női kézilabda MK - Győr-Debrecen és Mosonmagyaróvár-Ferencváros elődöntő lesz

Sport, 2024.02.05

A Győri Audi ETO KC a DVSC Schaefflerrel, a Motherson Mosonmagyaróvári KC pedig a címvédő FTC-Rail Cargo Hungariával találkozik a négy között a Török Bódog női kézilabda Magyar Kupa márciusi négyes döntőjében.

A március 9-10-én Tatabányán sorra kerülő négyes döntő első napjának párosításai az M4 Sporton tartott hétfői sorsolásán derültek ki. Az, hogy melyik elődöntőt rendezik majd elsőként, a csapatok és a televízió egyeztetése után dől el.

Szabó Tamás, a Győr nemzetközi és kommunikációs igazgatója leszögezte: a célok világosan le lettek fektetve, szeretnék az MK-elsőséget elhódítani. Kiemelte, komoly az elődöntős mezőny, mivel a bajnokság első négy helyezettje van ott, a rivális Debrecen pedig - amellyel azonos Bajnokok Ligája-csoportban vannak - jól teljesít az idényben.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: remélik, hogy egyre többször át tudják majd lépni a saját árnyékukat és az idénybeli három hátralevő találkozón sikerül a Győr fölé kerekedniük.

Paál László, az FTC kézilabda szakosztályának vezetője kiemelte, szeretnénk megvédeni címüket a Magyar Kupában, ám ehhez rendkívül erős mezőnyben kell diadalmaskodniuk.

"Itt majdnem mindegy volt, hogy ki kit kap ellenfélnek" - fogalmazott.

Szász-Fejér István mosonmagyaróvári klubigazgató szerint a város számára sporttörténelmi esemény, hogy a klub ott lesz a négy között, így nagy várakozással tekintenek a négyes döntő elé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!