Női kézilabda NB I - Nyártól a DVSC irányítója lesz Tóth Nikolett

Sport, 2024.01.11

A nyártól a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapat irányítója lesz Tóth Nikolett.

A hajdúsági klub csütörtökön jelentette be, hogy kétéves szerződést kötött a 22 esztendős, junior Európa-bajnok mosonmagyaróvári játékossal.

Tóth az Óbudai Sportiskolában kezdte pályafutását, aztán játszott a Ferencvárosban, majd kölcsönben szerepelt a Pénzügyőr, az MTK és a Mosonmagyaróvár csapatában is. Egészen fiatalon, 16 évesen bemutatkozott a felnőtt élvonalban, gólt is lőtt az FTC színeiben az első NB I-es mérkőzésén a Dunaújváros ellen. Eddig összesen 105 NB I-es találkozón lépett pályára és 167 gólt szerzett. Az előző szezonban 21 gólig jutott az Európa-ligában a Mosonmagyaróvár játékosaként, a Bajnokok Ligájában pedig már négy szezonban is játszott a Ferencvárossal, legeredményesebb idényében 13-szor volt eredményes. Tagja volt a 2019-ben junior Európa-bajnokságot nyerő, a 2018-as ifjúsági világbajnokságon második helyezett, illetve a 2017-es ifjúsági Eb-n bronzérmes korosztályos magyar válogatottnak is.

Tóth kiemelte, sokat tanult és fejlődött Mosonmagyaróváron, szeret ott játszani, de eljött az ideje a váltásnak.

"Bízom benne, hogy én és a csapat passzolunk majd egymáshoz. Beszéltünk is már erről Szilágyi Zoltán vezetőedzővel, aki megerősített ebben. Abszolút jó érzéseim vannak a Debrecenbe igazolással kapcsolatban és bízom a megérzéseimben" - fogalmazott Tóth, akinek azt a Vámos Petrát kell majd pótolnia, aki nyártól a francia Metz együttesében játszik majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!