Női kosárlabda Eb-selejtező - Negyedikek a magyarok az erősorrendben

Sport, 2023.11.07

A nemzetközi szövetség (FIBA) a negyedik helyre rangsorolta a magyar női kosárlabda-válogatottat a csütörtökön kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozat mezőnyében.

A 36 országot felölelő erősorrend taglalása során a FIBA szakírója kiemelte, a februári, Sopronban sorra kerülő olimpiai selejtezőtorna robbanásszerűen hathat majd a nemzeti csapat fejlődésére, de előtte a júniusi Eb szellemiségét kell továbbvinni, Székely Norbert szövetségi kapitány együttese a negyedik helyen végzett Ljubljanában. Paul Nilsen közölte, a magyarok nem elégedhetnek meg a helyzetükkel, és kemény munkára, valamint "gyilkos ösztönre" van szükségük. Ebben fontos a kiváló játékosállomány és a remek szakvezető szerepe, aki a palánk alatt olyan kiváló magasemberekre számíthat, mint Határ Bernadett, Kiss Virág és Goree Cyesha.

Az erősorrendet az Eb-ezüstérmes spanyolok vezetik, mögöttük a címvédő belgák, majd a Szlovéniában bronzérmes franciák következnek.

A magyarok csütörtökön 18 órakor Szlovéniát fogadják az Eb-kvalifikáció soproni nyitányán, majd három nappal később Finnországban lépnek pályára.

A 40. Eb-nek Csehország, Németország, Görögország és Olaszország ad otthont 2025-ben, ez lesz az első alkalom, hogy négy országban rendezik meg a kontinenstornát. A kvalifikációs sorozat további mérkőzéseit 2024. november 7-én és 10-én, továbbá 2025. február 6-án és 9-én tartják.


A magyarok menetrendje az Eb-selejtezőben:

------------------------------------------
2023. november 9.: Magyarország-Szlovénia, Sopron 18.00
2023. november 12.: Finnország-Magyarország, Helsinki 15.00
2024. november 7.: Magyarország-Bulgária
2024. november 10.: Szlovénia-Magyarország
2025. február 6.: Magyarország-Finnország
2025. február 9.: Bulgária-Magyarország
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!