Női kosárlabda EK - Gyenge hajrával komoly hátrányba került a Pécs a nyolcaddöntőben

Sport, 2024.01.11

Az NKA Universitas Pécs elsősorban az utolsó negyedben mutatott gyenge játéka miatt 11 ponttal kikapott a török Kayseri vendégeként csütörtökön a női kosárlabda Európa Kupa nyolcaddöntőjének az első mérkőzésén.

Eredmény:

nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Kayseri (török)-NKA Universitas Pécs 76-65 (18-19, 18-18, 19-22, 21-6)
----------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Merész 16, Smailbegovic 12, Wallace 12, Williams 10


A rájátszás 32-es mezőnyében a 23. helyen rangsorolt Pécs decemberben kettős győzelemmel búcsúztatta a skót Caledonia Gladiatorst, így került a 16 közé. A Kayseri csak a 26. helyről kezdte a playoffot, így viszonylag alacsony rangsorolásuk ellenére a baranyaiak élvezhetik a pályaelőnyt a párharc során.

Jovan Gorec vezetőedző együttese a napokban Madison Williams személyében amerikai légióssal erősítette meg a keretét, aki már ott volt a Törökország középső régiójában rendezett összecsapáson. A túloldalon akadt ismerős, mivel Aaryn Ellenberg az előző szezonban még Győrben pattogtatott.

A csütörtöki találkozó az első pillanatoktól kezdve egészen a végjátékig izgalmas és szoros csatát hozott. A félidőben a pécsiek egy ponttal vezettek, majd ugyan a harmadik szakasz elején a hazaiak fordítottak, de a negyed végére magára talált a magyar csapat és négy pontra növelte előnyét a zárószakasz előtt.

Az addig kiegyensúlyozottan játszó baranyai együttes a negyedik tíz percet nagyon gyengén kezdte, hat perc alatt egyetlen pontot szerzett csak, így a Kayseri fordítani tudott. A meccs 37. percében ugyan a Pécs meg tudta törni hosszú kosárcsendjét és 66-65-re felzárkózott, ám korábbi lendületét ezzel sem szerezte vissza, sőt, az utolsó három percében egyetlen kosarat sem dobott, ráadásul a hajrára a védekezése is teljesen szétesett, így komoly, 11 pontos hátránnyal zárt.

A pécsi visszavágót egy hét múlva rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!