Női kosárlabda EK - Másfél órás csúszással kezdődik a szekszárdi mérkőzés

Sport, 2023.12.13

A csarnok beázása miatt másfél órás késéssel, 19.30 órakor kezdődik a házigazda TARR KSC Szekszárd és a spanyol Girona mérkőzése szerdán a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásában.

A párharc első meccsét 18 órára írták ki, ám a mintegy hétszáz szurkoló hiába várta a csapatokat a pályára. Az esős időjárás miatt ugyanis több helyen is beázott a Városi Sportcsarnok tetőszerkezete, a pályára csöpögő víz - illetve az amiatt csúszós parkett - pedig veszélyes lehet a játékosok biztonságára, így a nemzetközi szövetség előírásai alapján kétszer félórás várakozás kezdődött. Közben a tócsák felitatására a rendezők törölközőket tettek a pályára.

Nem sokkal 19 óra előtt a tetőszerkezetben felbukkant a csarnok egyik munkatársa, és vödröket helyezett el, így a víz már nem jutott le a parkettre. A műsorközlő pedig kisvártatva bejelentette, hogy 19.30 órakor elrajtol a találkozó.

Az oda-visszavágó rendszerű párharc - melynek győztese a 16 közé jut - második mérkőzésére jövő szerdán kerül sor Gironában.

Az EK másik magyar csapata, az NKA Universitas Pécs csütörtökön, szintén hazai pályán kezdi meg rájátszásos párharcát a brit Caledonia Gladiators ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!