Női kosárlabda EK - Pécsi siker a Bursa ellenében

Sport, 2023.11.01

Az NKA Universitas Pécs hazai pályán 26 pontos sikert aratott a török Bursa ellen szerdán a női kosárlabda Európa Kupa negyedik fordulójában.



Eredmény, női Európa-kupa, csoportkör, 4. forduló: J csoport: NKA Universitas Pécs-Bursa Uludag (török) 78-52 (19-14, 21-17, 23-6, 15-15) --------------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Mérész 16 pont, Tadic 15, Williams 14


A pécsiek a múlt heti harmadik fordulóban megszerezték első győzelmüket az EK-szezonban, mivel 78-32-re kiütötték a horvát Dubrovnikot. Szerdán a 2/1-es mutatónál tartó török Bursa érkezett a baranyaiakhoz, akik ötvenszázalékos (2/2) teljesítménnyel állnak az NB I-ben.

Jovan Gorec vezetőedző együttese hatékony támadásaival már a kezdősípszótól uralta a mérkőzést, és az első negyed utolsó percében a védekezése is összeállt, így a félidőre kilenc pontos előnyre tett szert.

A fordulás után sem hagyott alább a hazaiak lendülete, többek között Mérész Beatrix remek teljesítményének köszönhetően 26 ponttal elléptek az utolsó felvonásra, amelyet a lefújásig megőriztek.

A pécsiek november 23-án az olasz Veneziához látogatnak.



később, K csoport:
Levhartice Chomutov (cseh)-TARR KSC Szekszárd 19.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!