Női kosárlabda Euroliga - A Villeneuve d'Ascq csapatával negyeddöntőzik a DVTK

Sport, 2024.01.31

A Villeneuve d'Ascq csapatával vívja meg fennállása első Euroliga-negyeddöntőjét a DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata.

Völgyi Péter együttese kedden kikapott a címvédő és listavezető török Fenerbahce vendégeként az alapszakasz utolsó fordulójában, így 9/5-ös mérleggel zárt. A többi eredmény alakulása folytán ez végül az A csoport második helyére volt jó, ami azt jelentette, hogy a miskolciak a B csoport harmadikjával, pályaelőnyből találkoznak a nyolc között.

Az ellenfél a francia Villeneuve d'Ascq lett, amely szintén először jutott be a kontinentális elitsorozat rájátszásába, a párharc első és - szükség esetén - harmadik mérkőzését a DVTK Arénában rendezik.

A negyeddöntőnek lesznek további magyar érdekeltségei is, mivel a Kiss Virággal felálló török Mersin, a Határ Bernadettet foglalkoztató spanyol Salamanca és Juhász Dorka klubja, az olasz Schio is ott lesz a kieséses szakaszban.

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő mérkőzéseit február 21-én, 28-án és - szükség esetén - március 6-án rendezik.

A negyeddöntő párosítása:

---------------------------
DVTK HUN-THERM - Villeneuve d'Ascq (francia)
Fenerbahce (török)-Salamanca (spanyol)
Mersin (török)-Zaragoza (spanyol)
USK Praha (cseh)-Schio (olasz)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!