Női kosárlabda Euroliga - Győri siker a Polkowice ellen, Carleton 41 pontot szórt

Sport, 2024.01.17

A továbbjutásról már lemaradt Győr hazai pályán végig vezetve, főként a kanadai Bridget Carleton 41 pontjának köszönhetően nyert a lengyel Polkowice ellen szerdán a női kosárlabda Euroliga 12. fordulójában, ezzel idénybeli második győzelmét aratta.



Eredmény, 12. forduló, B csoport:
SERCO UNI Győr-Polkowice (lengyel) 91-80 (26-15, 25-26, 21-18, 19-21)
---------------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Carleton 41, Goree 12, Dombai 9, Dubei 8



A Győr már továbbjutási esélyek nélkül lépett pályára, mivel 1/10-es győzelmi mérleggel sereghajtó volt a B csoportban. Cziczás László együttese egyetlen sikerét a francia Landes ellen aratta októberben, amelytől a múlt héten 83-75-re kikapott. A lengyelek 6/5-ös mutatóval a B jelű nyolcas negyedik helyén álltak, vagyis számukra nagy volt a tét az Egyetemi Csarnokban, mivel a csoportból az első négy jut tovább a 14 fordulós alapszakaszból a negyeddöntőbe.

A két gárda polkowicei összecsapását az ellenfél 92-82-re nyerte októberben.

A túloldalon több ismerős is akadt, mivel a szerb Dragana Stankovic az előző szezont Sopronban töltötte, az amerikai Brittney Sykes botrányos körülmények között távozott ugyanonnan 2022 novemberében, míg a szlovén Zala Friskovec Szekszárdon is légióskodott.

A szerdai meccset 9-0-val kezdték a Rába-partiak, majd 14 ponttal elhúztak (18-4), főként a magyar válogatott Goree Cyesha révén. A folytatásban elkapta a fonalat a házigazdáknál a kanadai Bridget Carleton is, de Sykes tripláival a lendületbe jövő Polkowice két pontra csökkentette hátrányát (41-39). A nagyszünetre ismét megnyugtató különbség alakult ki (51-41), Carleton pedig a mezőny legjobbjaként 22 pontnál tartott.

Térfélcsere után maradt a hazai fölény, a vendégek hat perc alatt csupán nyolc pontot hoztak össze, miközben 16-ot kaptak, ezalatt Carleton bedobta ötödik hármasát. Tizennyolc pontos távolságnál eldőlni látszott a találkozó, de a rivális nem adta fel, nyolc pontra feljött, az utolsó játékrész 72-59-ről indult. Ebben a Polkowice már nem tudott újítani, az extraklasszis formában játszó Carleton pedig tarthatatlannak bizonyult, így a vége sima győri siker lett.

A meccs hőse, a 26 éves Carleton 36 perc alatt 41 (!) pontot dobott és hat lepattanót szerzett.

A Győr egy hét múlva Kiss Virág csapatát, a török Mersint fogadja, amely szerdán 64-61-re verte a vendég Bolognát. A magyar válogatott légiós 21 perc alatt öt ponttal zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!