Női kosárlabda Euroliga - Győri vereség a Bolognától

Sport, 2023.10.10

A SERCO UNI Győr hazai pályán kikapott az olasz Bolognától kedden a női kosárlabda Euroliga második fordulójában, így továbbra is nyeretlen.



Eredmény, 2. forduló, B csoport:
SERCO UNI Győr-Bologna (olasz) 74-85 (16-20, 19-21, 21-19, 18-25)
-------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Miller 24, Anigwe 13, Goree 10, Török 9



Az NB I-ben ezüstérmes Rába-partiak a múlt héten kis híján győztes rajtot vettek a nemzetközi porondon, mivel csak hosszabbítás után kaptak ki 93-92-re a francia Villeneuve d'Ascq LM vendégeként.

Második ellenfelük az olasz bajnoki döntős Bologna volt, amely tavaly mutatkozott be a kontinens legjobbjai között, legjobbja a WNBA-bajnok Cecilia Zandalasini, edzője pedig nyár óta a francia válogatottat korábban olimpiai ezüstéremre és Európa-bajnoki címre vezető Pierre Vincent.

A múlt héten a vendég lengyel Polkowicét legyőző olaszok 10-0-lal kezdtek az Egyetemi Csarnokban, és végig vezettek az első félidőben. A kontinentális elitbe hat év után visszatérő győriek - akiknél szemsérülés miatt hiányzott a júniusban Európa-bajnoki negyedik válogatott csapatkapitánya, Dubei Debóra - főként a Juhász Dorkával együtt az idei WNBA-újoncötösbe beválasztott Diamond Miller kosaraival kezdték meg a felzárkózást, és 27-28-nál voltak a legközelebb az egyenlítéshez. A nagyszünetben 35-41 volt az állás.

Térfélcsere után Cziczás László vezetőedző együttese 43-43-nál utolérte ellenfelét, de a vezetést nem sikerült továbbra sem átvenni, sőt, a Bologna 12 ponttal meglépett (46-58). Az 56-60-ról induló zárószakaszban a Bologna négy triplával tartotta a távolságot, a hazaiaknál továbbra is Miller vitte a prímet. A hajrát már nem sikerült szorossá tenni, így a hullámzóan teljesítő magyarok a második meccsüket is elveszették a kontinentális elitsorozatban.

A Győr jövő szerdán a legutóbb negyedik cseh USK Prahát fogadja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!