Női kosárlabda Euroliga - Győri vereség Kiss Virág csapatától

Sport, 2024.01.24

A továbbjutásról már lemaradt Győr hazai pályán öt ponttal kikapott Kiss Virág csapatától, a török Mersintől szerdán a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában.    

Eredmény, 13. forduló, B csoport:
SERCO UNI Győr-Mersin (török) 71-76 (18-19, 27-21, 5-17, 21-19)
----------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Carleton 19, Ruff-Nagy 14, Goree 10



A Győr már továbbjutási esélyek nélkül lépett pályára, mivel 2/10-es győzelmi mérleggel sereghajtó volt a B csoportban. Cziczás László együttese számára ugyanakkor pozitív előjel volt, hogy egy hete főként a kanadai Bridget Carleton 41 pontjával megverte a lengyel Polkowicét.

Szerdán az a Mersin látogatott az Egyetemi Csarnokba, amely 8/4-es mutatóval a második helyen állt a nyolcasban, és egy újabb sikerrel bebiztosíthatta negyeddöntős részvételét. Soraiban ott volt a soproni olimpiai selejtezőre készülő magyar válogatottban alapembernek számító Kiss Virág is.

A két gárda mersini összecsapását az ellenfél 75-63-ra nyerte novemberben.

A győri csata elején a hazaiak 3-0-ig vezettek, majd nyolcpontos hátrányba kerültek - főként Kiss kosarai miatt -, de 17-17-nél utolérték a törököket. A folytatásban 30-24-re megléptek a házigazdák, az ellenfél azonban egy 10-0-s rohammal fordított. Erre viszont egy 12-0-s győri sorozat következett. A nagyszünetben 45-40 volt az állás, ekkor Carleton és Ruff-Nagy Dóra 10-10, a túloldalon pedig Kiss kilenc pontnál tartott.

Térfélcsere után komoly hullámvölgybe kerültek a Rába-partiak, 9 és fél perc alatt ugyanis mindössze három pontot hoztak össze, ezalatt viszont 17-et kaptak. Az 50-57-ről induló zárószakaszban sikerült két pontra felzárkózni, de innentől ismét a rivális diktálta a tempót, és végül magabiztosan nyert. A hazaiaknál Carleton 19 ponttal rukkolt elő, míg az első légiós idényét töltő Kiss 13 ponttal zárt.

A Győr egy hét múlva a Határ Bernadettet foglalkoztató spanyol Salamanca csarnokában fejezi be euroligás idényét.



Később:

A csoport:
Valencia (spanyol) - DVTK Hun-Therm 19.15
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!