Női kosárlabda Euroliga - Győzött a DVTK, kikapott a Győr

Sport, 2023.12.06

A DVTK hazai pályán legyőzte az ASVEL-t, míg a Győr - ugyancsak itthon - kikapott a szintén francia Villeneuve d'Ascq LM együttesétől szerdán a női kosárlabda Euroliga nyolcadik fordulójában.

Eredmények, 8. forduló:

A csoport:
DVTK Hun-Therm - ASVEL (francia) 70-64 (18-11, 16-18, 15-19, 21-16) ----------------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Lelik 18, Garbin 10, Aho 9



B csoport:
SERCO Uni Győr - Villeneuve d'Ascq LM (francia) 61-89 (17-14, 19-22, 13-26, 12-27)
---------------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Carleton 14, Slocum 11


Az NB I-ben még veretlen DVTK egy hete először kapott ki az Euroligában, odahaza nem bírt a címvédő török Fenerbahcéval. A 6/1-es mérleggel álló miskolciak a nyolcadik játéknapon toronymagas esélyesként fogadták az 1/6-nál tartó ASVEL-t, amelyet októberben 67-57-re vertek Villeurbanne-ban. Azóta a franciáknál felépült a Sopronban is megfordult Gabby Williams, a WNBA-sztár Marine Johannes, és csatlakozott a kerethez az előző szezont szintén Sopronban töltő Stefanie Dolson. A hazaiak ellen szólt az is, hogy Milica Jovanovic és a válogatott Kányási Veronika továbbra is harcképtelen.

A DVTK Arénában rendezett meccs elképesztő pontínséggel indult, három és fél perc elteltével még csak 2-0 állt a nagyórán. Az ellenfél 5-0-nál talált először a gyűrűbe, de hét perc alatt csak két pontot hozott össze. Völgyi Péter vezetőedző együttese többször is tíz ponttal elhúzott, a válogatott Lelik Réka remekelt, de a nagyszünetben csak 34-29 volt az állás.

Térfélcsere után kisebb visszaesés következett, az izgalmas hajrában azonban az ausztrál Darcee Garbin fontos kosarakat szerzett a palánk alól, így a miskolciak magabiztosan megszerezték idénybeli hetedik sikerüket a nemzetközi porondon. A DVTK, amely minden sorozatot figyelembe véve 14/1-es mérleggel büszkélkedhet, egy hét múlva a spanyol Zaragoza csarnokában lép pályára.

A B csoportban az 1/6-tal sereghajtó Győr a 3/4-gyel álló Villeneuve d'Ascq LM csapatát fogadta, amelytől a nyitókörben hosszabbítás után 93-92-re kikapott. A "visszavágón" a Rába-partiak négypontos hátrányból fordították meg az első negyedet, majd főként a magyar válogatott Goree Cyesha kosaraival a második játékrészben hét ponttal is vezettek (23-16). A folytatás mégis szorosan alakult, de az ellenfél csak az egyenlítésig jutott (34-34), a félidőben 36-36 állt az eredményjelzőn.

Fordulás után gyakorlatilag eldőlt a találkozó, mivel Cziczás László vezetőedző tanítványai hullámvölgybe kerültek, és 13 ponttal elvesztették a harmadik negyedet. Innen már a házigazdák nem tudtak visszakapaszkodni, így begyűjtötték hetedik vereségüket az Euroligában. A magyar csapat legjobbja a kanadai Bridget Carleton lett 14 ponttal.

A Győr jövő szerdán az olasz Bolognánál vendégeskedik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!