Női kosárlabda Euroliga - Isztambuli vereséggel zárt a negyeddöntős DVTK

Sport, 2024.01.30

A DVTK Hun-Therm simán, 95-71-re kikapott kedden a címvédő és listavezető török Fenerbahce vendégeként a női kosárlabda Euroliga csoportkörének 14., utolsó fordulójában, így egyelőre kérdéses, hogy pályaelőnnyel várhatja-e majd a negyeddöntőt.

Eredmény:

14. (utolsó) forduló, A csoport:
Fenerbahce (török) - DVTK Hun-Therm 95-71 (35-16, 20-11, 15-14, 25-30)
----------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Lelik 19, Charles 16, Jovanovic 11, Tadic 10


Völgyi Péter együttese múlt szerdán 9/4-re rontotta győzelmi mutatóját azzal, hogy 84-59-re kikapott a spanyol Valencia vendégeként, de így is maradt az A csoport második helyén a 11/2-vel éllovas Fener mögött. Az utolsó körben a DVTK Isztambulban lépett pályára annak tudatában, hogy ha sikerül legyőznie a bombaerős törököket, akkor megőrzi második pozícióját, és pályaelőnyből várhatja története első Euroliga-negyeddöntőjét.

Más lehetett ugyanakkor a forgatókönyv, ha az NB I-ben 13 forduló után is veretlen magyarok kikapnak a Fenertől, mert akkor 9/5-tel zárnak, az olasz Schio - Juhász Dorka csapata - ugyanakkor 10/4-re módosíthatja mérlegét, amennyiben a 19.45 órakor kezdődő meccsén nyer Valenciában. A magyar együtteséhez hasonlóan végezhet a Zaragoza, ha szintén 19.45-től megveri odahaza a sereghajtó lengyel Lublint. A négy továbbjutó gárdából az első kettő jut pályaelőnyhöz a rájátszásban, azaz harmadik meccs esetén otthon szerepelhet.

Az isztambuli találkozón aztán gyorsan egyértelművé vált, hogy a diósgyőriek nem tudják borítani a papírformát. A Fenerbahce ugyanis ellenállhatatlanul játszott az első negyedben, alig rontott dobást és 35 pontot szerzett a magyar gárda 16-jával szemben.

A tompán és pontatlanul kosárlabdázó DVTK a folytatásban sem javult fel, így a félidőre gyakorlatilag eldőlt a találkozó (55-27).

A harmadik negyedtől kiegyenlítettebb volt a játék, a negyedik szakaszt pedig meg tudta nyerni Völgyi Péter együttese, mely végül 24 pontos vereséggel zárt.

"Félelmetes sebességgel és extra külső dobásokkal kezdte a mérkőzést a Fener. A mérkőzésnek ebben a szakaszában nem tudtunk pariban lenni" - értékelt a Kossuth Rádiónak Völgyi Péter, hozzátéve, hogy sok könnyű kosarat is kaptak gyors indítások után, amelyeket szabálytalanságokkal meg lehetett volna előzni.

A szakember összességében mégsem elégedetlen a csapatával, mely a folytatásban feljavult és közelített sztárokból álló ellenfeléhez.

"Voltak olyan pozitívumok, amikbe bele lehet kapaszkodni." - fogalmazott.

A tréner elmondta, bízik abban, hogy a második helyen végeznek a csoportban és a negyeddöntőben hazai pályán kezdhetik a két győzelemig tartó párharcot.

Völgyi Péter csapata eddigi Euroliga-szereplését nagy sikernek tartja, kiemelve, hogy a selejtezőből jutottak be a csoportkörbe és ott a várakozások felett teljesítettek.

"Három részre kell osztani a csoportkört. Azt gondolom, hogy az első két kör extrán sikerült és ott teremtettük meg a lehetőségét annak, hogy a januári időszakban már egy győzelemmel ki tudtuk harcolni a továbbjutást" - hangsúlyozta. - "Arra vagyok talán a legbüszkébb, és a lányoknak is ezt mondtam, hogy kialakítottunk egy olyan stílust, amiről ránk lehet ismerni és tudja minden ellenfelünk, hogy milyen kosárlabdát játszik a DVTK."

később, B csoport:
Salamanca-SERCO UNI GYŐR 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!