Női kosárlabda Euroliga - Kikapott a DVTK Valenciában

Sport, 2024.01.24

A már negyeddöntőbe jutott DVTK 25 ponttal kikapott a spanyol Valencia vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában.    

Eredmény, 13. forduló, A csoport:
Valencia (spanyol) - DVTK Hun-Therm 84-59 (24-11, 15-22, 24-12, 21-14)
---------------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Lelik 19, Kányási 16, Jovanovic 12



Az NB I-ben 11 forduló után veretlen DVTK egy hete történelmi győzelmet aratott otthon a romániai Sepsi-SIC felett, mivel - a selejtezőből indulva - nemcsak 9/3-ra javította mérlegét a kontinentális elitsorozatban, hanem a legnagyobb nemzetközi sikerét érte el a kiharcolt negyeddöntővel.

Völgyi Péter vezetőedző együttesénél csupán két csapat büszkélkedhetett jobb mutatóval az alapszakaszban: csak a címvédő Fenerbahce és a B csoportban éllovas USK Praha előzte meg a 16 gárdát felvonultató mezőnyben.

A Valencia 6/6-os mérleggel az ötödik helyen állt a csoportban, így a továbbjutási esélyek életben tartásáért lépett pályára. A két csapat novemberi mérkőzését 67-56-ra nyerte a Diósgyőr, de azóta az ellenfél egy ukrán klasszissal erősített Alina Jagupova személyében, aki a Kiss Virágot is foglalkoztató török Mersint hagyta el.

Ezen kívül is akadtak ismerősök a túloldalon, mivel Queralt Casas megfordult Sopronban is, míg a 34 éves Alba Torrens júniusban 27 ponttal vezette diadalra a spanyolokat a magyar válogatott ellen a júniusi Európa-bajnokság ljubljanai elődöntőjében.

A szerdai találkozót 15-0-val kezdték a spanyolok, a sérüléséből nemrég visszatért, válogatott Kányási Veronika vezetésével azonban a Diósgyőr a második negyedben négy pontra faragta hátrányát, majd a nagyszünetben 39-33 volt az állás.

Fordulás után egy 12-2-es etappal a Valencia faképnél hagyta a magyarokat (51-35), kicsit később, 17 pontos különbségnél pedig már eldőlni látszott a meccs. A 63-45-ről induló zárószakaszra már nem maradtak nyitott kérdések, a miskolciak elszenvedték idénybeli negyedik vereségüket.

A DVTK kedden a címvédő és az A csoportban éllovas török Fenerbahce csarnokában fejezi be az alapszakaszt. Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő február 21-én rajtol.

Korábban, B csoport:
SERCO UNI Győr-Mersin (török) 71-76 (18-19, 27-21, 5-17, 21-19)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!