Női kosárlabda Euroliga - Második helyen zár a DVTK, pályaelőnnyel kezdi a negyeddöntőt

Sport, 2024.01.30

Az olasz Schio sima vereséget szenvedett a női kosárlabda Euroliga csoportkörének zárófordulójában, így a DVTK Hun-Therm a második helyen zárt az A csoportban és hazai pályán kezdheti meg az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntőt.

Az utolsó játéknapon a diósgyőriek a csoportelső Fenerbahce vendégeként 95-71-re kikaptak, így 9 győzelemmel és 5 vereséggel zártak. Mindez azt is jelentette, hogy a Juhász Dorkát foglalkoztató Schio a magyar csapat elé kerülhetett volna, amennyiben győz a Valencia vendégeként.

Az olasz csapatnak azonban esélye sem volt a sikerre, 87-60-ra kikapott, így szintén 9/5-ös mutatóval zárt, a Lublint legyőző Zaragozához hasonlóan, ami a magyar bajnoki listavezetőnek kedvezett, mivel az egymás elleni összevetésben mindkét riválisánál jobbnak bizonyult.

A Schióban Juhász Dorka teljesítményére nem lehetett panasz, mivel 16 pontjával, 6 lepattanójával és 2 gólpasszával együttese legjobbja volt.

A DVTK a B csoport harmadik helyezettjével találkozik a nyolc között. Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő mérkőzéseit február 21-én, 28-án és - szükség esetén - március 6-án rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!