Női kosárlabda Euroliga - Nyert és negyeddöntőbe jutott a DVTK

Sport, 2024.01.18

A DVTK hazai pályán magabiztosan legyőzte a romániai Sepsi-SIC együttesét csütörtökön a női kosárlabda Euroliga 12. fordulójában, így két fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét a negyeddöntőben.

Eredmény, 12. forduló, A csoport:
DVTK Hun-Therm - Sepsi-SIC (romániai) 72-54 (22-11, 12-23, 21-10, 17-10)
------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Jovanovic 20, Charles 15, Lelik 11


Az NB I-ben 11 forduló után veretlen DVTK 8/3-as, bravúros mérleggel a második helyen állt az Euroliga A csoportjában annak ellenére is, hogy a múlt héten váratlan vereséget szenvedett a sereghajtó lengyel Lublin csarnokában. Akkor nem sikerült bebiztosítani a negyeddöntős szereplést, de a miskolciak csütörtökön újabb "meccslabdához" jutottak.

Az újonc Sepsi 2/9-es mutatóval már lemondott továbbjutási álmairól, a két gárda októberi mérkőzésén 80-68-as miskolci siker született.

A csütörtöki csatában biztatóan kezdett Völgyi Péter együttese, 13-6-ra elhúzott, főként a magyar válogatott Aho Nina révén. Hamarosan 13 pontra nőtt a hazai előny, de az erdélyi együttes - noha sokkal kevesebb lepattanót szerzett, mint a miskolciak - a folytatásban felzárkózott, így a félidőben 34-34 volt az állás.

Fordulás után gyakorlatilag faképnél hagyta ellenfelét a Diósgyőr, amely 21-10-re hozta a harmadik játékrészt, és ekkor már a montenegrói Milica Jovanovic vitte a prímet. Az 55-44-ről induló zárószakaszban már nem forgott veszélyben a Völgyi-gárda kilencedik sikere. A hazai csapat legjobbja Jovanovic volt 20 ponttal, a Sepsi magyar légiósa, Gereben Lívia két ponttal zárt.

A Diósgyőr - amely egy hét múlva a spanyol Valenciához látogat - két fordulóval a 14 körös alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét a kontinentális elitsorozat negyeddöntőjében. A február 21-én kezdődő rájátszásba - melyben az egyik fél második győzelméig tartanak majd a negyeddöntős párharcok - a két nyolcas csoport első négy-négy csapata kerül be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!