Női kosárlabda Euroliga - Ötödik a DVTK az erősorrendben

Sport, 2024.01.22

A már negyeddöntős DVTK Hun-Therm az ötödik helyen áll a női kosárlabda Euroliga 16 csapatos mezőnyében a nemzetközi szövetség (FIBA) rangsorolása alapján.

Paul Nielsen, a FIBA szakírója két fordulóval az alapszakasz vége előtt tette közzé listáját, melyen a 9/3-as győzelmi mérleggel az A csoport második helyén álló miskolci csapat az ötödik pozíciót foglalja el.

"Az utóbbi időben igazi hullámvasút a DVTK szereplése, de a múlt héten megvolt az áttörés, és történelmet írtak azzal, hogy fennállásuk második euroligás szezonjában bekerültek a sorozat negyeddöntőjébe. Ha pedig összejönne az első Final Four, akkor már csak az lenne a kérdés, hogy hova helyezzék a csarnok előtt Völgyi Péter vezetőedző szobrát. Továbbra sincsenek extraklasszisaik, ők azoknak szereznek főleg örömöt, akik a csapatszellemben hisznek" - fejtette ki a FIBA illetékese.

Az erősorrend élén a címvédő és százszázalékos török Fenerbahce áll, második a cseh USK Praha, harmadik a Kiss Virágot foglalkoztató török Mersin.

A csoportjában 2/10-es mutatóval sereghajtó Serco UNI Győr a 14. helyen áll a 16 csapatos mezőnyben.

Az Euroliga alapszakasza január 30-án zárul, az egyik fél második győzelméig tartó negyeddöntő játéknapjai pedig február 21-e és 28-a, továbbá szükség esetén március 6-a.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!